REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Investiţii europene de milioane de euro, amânate la Cernavodă din cauza unor erori de intabulare

Investiţii europene de milioane de euro, amânate la Cernavodă din cauza unor erori de intabulare

Replica API 12 ianuarie 2016 | 17:21 253

Amplul proiect cu privire la amenajarea falezei turistice în oraşul Cernavodă se lasă în continuare aşteptat. Deşi Administraţia Publică Locală depune, de ani buni, eforturi pentru implementarea acestui program, obstacolele nu au ezitat să apară. De această dată, o finanţare europeană de peste 6 milioane de euro nu a putut fi accesată din cauza unor terenuri aflate în administrarea Canalelor Navigabile Dunăre Marea Neagră, care se suprapun cu cele ale Unităţii Administrativ Teritoriale Cernavodă, ale C.F.R., dar şi ale altor proprietari. Aceste erori de intabulare au fost sesizate de către reprezentanţii Primăriei, în urma procedurilor de evaluare a terenurilor care sunt încadrate în obiectivul de invesţii al Strategiei de Dezvoltare Integrată a oraşului Cernavodă 2015-2020.

Pentru soluţionarea acestei situaţii, primarul Gheorghe Hânsă a a invitat la dezbateri reprezentanţi ai Administraţiei Canalelor Navigabile Dunăre Marea Neagră, o echipă de arhitecţi şi cadastrişti ai primăriei. În cadrul întâlnirii, cele două părţi au decis reglementarea acestei situaţii prin intermediul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, astfel încât parcelele suprapuse să poată fi destinate dezvoltării economice şi turistice ale oraşului. Pentru soluţionarea acestor erori de intabulare, reprezentanţii Administraţiei Canalelor Navigabile Dunăre Marea Neagră au propus stabilirea zonelor comune de interes şi grăniţuirea acestora prin comun acord. Concluziile dezbaterilor indică faptul că suprafeţele totale de teren suprapuse ale oraşului Cernavodă depăşesc 10 hectare şi nu pot fi încadrate în proiecte cu finanţare europeană, deşi Administraţia Publică Locală deţine rezerve financiare pentru cofinanţarea acestora. Parcele suprapuse sunt siuate în zone de utilitate publică, precum: Strada Preot Chirescu, drumul de acces către port, Strada Portului, zona Port Vechi şi calea ferată. Aceste zone prezintă interes pentru demararea amplului proiect de investiţii cu privire la amenajarea falezei turistice a oraşului şi consolidarea digului. Pentru materializarea acestui program, următorul pas ar fi trecerea terenului aferent digului din domeniul Administratiei Canaleleor navigabile în domeniul public al oraşului Cernavodă. Până la soluţionarea acestor erori de intabulare, Administraţia Publică Locală va media, în următoarea perioadă, organizarea graniţelor aferente terenurilor administrate de Canale Navigabile Dunăre Marea Neagră şi C.F.R., în urma depunerii, de către aceştia, a documentaţiei pentru actualizarea cărţii funciare la OCPI. Ulterior, administraţia locală se va ocupa de intabularea, în numele CFR, a terenurilor suprapuse, în vederea preluării acestora. Pasul final, pentru reglementarea acestei situaţii, va fi solicitarea către Ministerul Transporturilor a terenurilor care sunt de utilitate publică pentru oraşul Cernavodă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102