REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

INVESTIŢII în baza sportivă din Hârşova: stadionul este modernizat şi se contruieşte un teren de minifotbal!

INVESTIŢII în baza sportivă din Hârşova: stadionul este modernizat şi se contruieşte un teren de minifotbal!

Replica API 16 aprilie 2019 | 23:07 652

Viorel Ionescu

Sportul are un rol esențial în dezvoltarea fizică, psihică și relațională. Astfel, fie că este vorba despre fotbal, înot, atletism, tenis sau baschet etc, comunitățile au nevoie de spații unde să practice sportul preferat. Acesta este și motivul pentru care autoritatea publică locală din Hârșova dezvoltă un complex sportiv în oraș. În acest moment, se lucrează la modernizarea stadionului, cu vestiarele areferente, dar și la construirea unui teren de minifotbal, cu marcaj mixt.

Consiliul Local Hârșova a adoptat, în cea mai recentă ședință, care a avut loc la sfârșitul lunii martie a.c., două proiecte de hotărâre care au drept scop dezvoltarea bazei sportive din localitate. Unul dintre proiectele de hotărâre vizează actualizarea Devizului General și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Modernizare teren de sport (stadion) și vestiar, orașul Hârșova, județul Constanța”. Valoarea totală actualizată a investiției este de 1.799.000 de lei, proiectul fiind finanțat prin Programul INTERREG V-A România – Bulgaria.

Reamintim că proiectul vizează reabilitarea stadionului – compactare teren și însămânțare de gazon natural, a tribunelor, instalarea unor balustrade, a plaselor de protecție, a unei tabele de marcaj. De asemenea, vor fi realizate intervenții la clădirea vestiarului, respectiv izolații termice, înlocuirea tâmplăriei și reabilitarea acoperișului etc.

Al doilea proiect de hotărâre se referă la aprobarea documentației tehnice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Construire teren minifotbal în orașul Hârșova, județul Constanța”. Valoarea totală a investiției este de 482.864,04 lei, finanțarea realizându-se din bugetul local. În cadrul proiectului, va fi realizat terenul de minifotbal, care va avea 1050 mp, alei pietonale, acces carosabil și parcare. Terenul va fi amplasat pe strada Revoluției, nr. 62, iar pe amplasamentul propus se vor putea practica și alte sporturi, precum tenis, handbal, baschet.

„Intenția este să realizăm un complex sportiv. Dar începem cu un teren de minifotbal, care să aibă marcaj mixt, pentru a se putea juca, de exemplu, tenis de câmp sau de picior”, a afirmat primarul Viorel Ionescu.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614