REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

INVESTIŢII în Hârşova: vor fi construite două blocuri cu locuințe sociale şi reabilitate mai multe străzi

INVESTIŢII în Hârşova: vor fi construite două blocuri cu locuințe sociale şi reabilitate mai multe străzi

Replica API 16 iulie 2019 | 12:04 374

Două blocuri cu locuințe sociale vor fi construite în orașul Hârșova. Consilierii locali au votat, în cea mai recentă ședință de Consiliu Local Hârșova două proiecte de hotărâre privind construirea celor două blocuri, proiectele aflându-se în faza de studiu de fezabilitate.

Consilierii locali au votat, în cea mai recentă ședință a Consiliului Local Hârșova, două proiecte de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico economici pentru realizarea unor investiții în cadrul proiectului „O viață sănătoasă într-un oraș sănătos”. Este vorba despre construirea a două blocuri de locuințe sociale, bloc A și B, proiecte aflate în faza studiului de fezabilitate.

„Deoarece la nivelul primăriei există un număr mare de cereri de locuințe sociale, considerăm că este oportun să accesăm acest program”, se arată în expunerea de motive semnată de primarul Viorel Ionescu.

Fiecare bloc va avea un regim de înălțime S+P+3E, câte 16 apartamente de două camere, cu centrală termică și boxe și vor fi amplasate în partea de nord a orașului, pe strada Cășăriei.

Locuințele vor fi apoi închiriate unor categorii de persoane defavorizate, cărora nivelul de existență nu le permite accesul la o locuință în proprietate sau la o chirie, în condițiile pieței.

Proiectele propuse vor fi depuse spre finanțare prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 13 - "Sprijinirea regenerării oraşelor mici si mijlocii", Prioritatea de investiţii 9b - "Oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizica, economica si sociala a comunităţilor defavorizate din regiunile urbane si rurale".

Totodată, în aceeași ședință de Consiliu Local Hârșova, a fost votat proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico economici pentru realizarea invesției „O viața sănătoasă într-un oraș sănătos – Modernizarea străzilor Ardealului, Libertății, Vântului (parțial) și Celea Mare”.

„Ideea esențială privind modernizarea acestor străzi constă în faptul că nevoia de infrastructură fizică de bază, modernă, care să asigure confort și siguranță utilizatorilor este una inerentă, firească și totodată imperativă. Proiectul este inclus în stratefia de dezvoltare a orașului, document care a fost supus dezbaterilor publice și totodată a fost aprobat de Consiliul Local în calitate de autoritate publică locală care exprimă voința și cererea cetățenilor rezidenți ai orașului. (...)

Străzile pentru care se realizează proiectul se află în zona de locuințe individuale din orașul Hârșova, cuprinsă între drumul național DN2A și strada Revoluției, în partea de sud-est a orașului. Datorită traficului și în principal a lucrărilor de modernizre a rețelelor de apă-canal, energie electrică și alte utilități, suprafețele carosabile destinate traficului auto din zona studiată prezintă numeroase degradări. Stare avansată de degradare a străzilor conduce la lipsa de siguranță și punerea în pericol a pietonilor și celorlalți participanți la trafic. Prin realizarea lucrărilor cuprinse în proiect se urmărește îmbunătățirea condițiilor de circulație auto și pietonală, creșterea gradului de siguranță a circulației publice, scăderea gradului de poluare, reducerea uzurii vehiculelor participante la trafic și, nu în ultimul rând, redarea unui ambient plăcut zonei”, se arată în motivarea primarului Viorel Ionescu.

Valoarea totală a obiectivului de investiţi este de 8.129.903,77 lei, inclusiv TVA.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și: Se vor construi blocuri de locuințe sociale în orașul Hârșova

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102