REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Investiţii în infrastructura rutieră! Se uneşte Autostrada A4 cu Năvodari

Investiţii în infrastructura rutieră! Se uneşte Autostrada A4 cu Năvodari

Replica API 3 decembrie 2014 | 22:50 427

Va fi unul dintre cele mai moderne drumuri din judeţ

Va fi unul dintre cele mai moderne drumuri din judeţ

Florin Chelaru

Un alt proiect de reabilitare a infrastructurii rutiere din Năvodari va prinde contur, ceea ce înseamnă că în maxim 12 luni „oraşul unde soarele sărută marea” va atrage mai mulţi turişti în zonă. Lucrările la DJ 226, drum ce leagă oraşul Năvodari de Ovidiu, sunt ceva mai complexe. De ce? Se modernizează calea rutieră în lungime de 10,2 km, compusă din patru benzi, trei poduri, şapte sensuri giratorii, piste pentru biciclişti, trotuare şi 200 de panouri fotovoltaice.

Utilajele sunt pregătite să intervină în teren imediat după perioada sărbătorilor de iarnă. Şeful departemntului de Achiziţii din cadrul Primăriei Năvodari, Adrian Constantin, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că: „investiţia se ridică la 50 milioane lei, iar contribuţia primăriei este de 2 %. Proiectul a fost aprobat, a fost semnat contractul de finanţare, s-a desfăşurat licitaţia pentru atribuirea contractului de execuţie de lucrări”. Reprezentanţii administraţiei locale au anunţat că vor preda amplasamentul drumului constructorilor care au câştigat licitaţia. Lucrările vor fi executate de două firme asociate. „Scopul proiectului este acela de a uni Autostrada A4 cu Năvodariul şi cu staţiunile din nordul litoralului. Am emoţii că vor apărea destule probleme. Traseul este de 10,2 km. În cazul oraşului Năvodari s-au făcut exproprierile necesare. Sunt prevăzute 7 sensuri giratorii, fântâni arteziene, piste pentru biciclişti. Termenul final de execuţie este decembrie 2015", a explicat viceprimarul Florin Chelaru. Proiectul „Îmbunătăţirea accesului între E60 şi platforma industrială Năvodari prin modernizarea căii de acces” este derulat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, iar ca axă prioritară are sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor-poli urbani de creştere. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale locuitorilor şi creşterea activităţilor oraşului prin accesul la o infrastructură urbană de calitate - dezvoltarea infrastructurii de transport şi creşterea gradului de accesibilitate atât în interiorul, cât şi în exteriorul localităţilor. Obiectivul specific al proiectului îl reprezintă modernizarea infrastructurii de transport prin realizarea unui drum modern de acces între E60 şi oraşul Năvodari, creşterea gradului de accesibilitate a oraşului şi valorificarea potenţialului turistic al zonei şi creşterea rolului turismului în dezvoltarea judeţului Constanţa. Valoarea proiectului este de 50.075.446,96 lei, din care 50.069.246,96 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă. Proiectul va fi implementat în 18 luni. „Va fi unul dintre cele mai moderne drumuri din judeţ. Acest drum se va reabilita, nu în speranţa că turiştii care vor veni la mare să tranziteze oraşul Năvodari spre staţiunea Mamaia, ci să vină la Năvodari. Face parte din proiectul nostru de a demonstra că litoralul năvodărean este cu mult mai frumos decât cel din Mamaia Investiţia este mare şi sper să fie bani suficienţi. Vor fi 200 de stâlpi cu panouri fotovoltaice, necesarul de lumina pentru această supralargire. Aceste supralărgiri trebuie executate. Vreau ca toţi cetăţenii să înţeleagă că vor fi ceva probleme”, a mai completat alesul local.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367