REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

„Investițiile în sănătatea publică sunt mai necesare decât un REFERENDUM pentru limitarea unor drepturi”

„Investițiile în sănătatea publică sunt mai necesare decât un REFERENDUM pentru limitarea unor drepturi”

Replica API 17 septembrie 2018 | 01:07 720

Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România

Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) reprezentând peste 24.000 de studenți mediciniști, își manifestă îngrijorarea față de organizarea referendumului pentru familie din data de 7 octombrie a.c., inițiativă pe care o consideră „ineficientă din punct de vedere socio-economic”. Mai mult, reprezentanții federației atrag atenția că, „în contextul numeroaselor probleme cu care se confruntă țara noastră, precum epidemia de rujeolă, migrația medicilor, echipament deficitar, considerăm că necesitatea investițiilor în sistemul de sănătate publică este mult mai acută decât un referendum pentru limitarea unor drepturi”.

Redăm, în rândurile următoare, conținutul comunicatului transmis de federația asociațiilor mediciniștilor:

„Din punct de vedere statistic, România este pe primul loc în Europa la numărul de sarcini la adolescente, avem cele mai multe decese din cauza rujeolei și cea mai mica rată de vaccinare din Uniunea Europeană. Ba mai mult, un medic din România pleacă din țară la fiecare 6 ore, acoperirea nevoilor medicale de bază în mediul rural este deficitară și suntem singura țară din UE care nu alocă bani pentru vaccinurile HPV.

Investiția a 35 de milioane de euro necesari organizării acestui referendum ar putea acoperi măcar unul dintre aceste deficite și ar ameliora probleme din sistemul de sănătate care afectează întreaga populație. Susținem o alocare transparentă și sustenabilă a banilor publici și utilizarea acestora pentru a deservi comunității civile pe termen lung, nu pentru a nedreptați grupuri populaționale vulnerabile.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, “Sănătatea este o stare pe deplin favorabilă atât fizic, mintal cât și social, și nu doar absența bolilor sau a infirmităților”. Afirmăm că limitarea unor drepturi pe baza orientării sexuale are un impact negativ asupra grupurilor vulnerabile atât din punct de vedere psihic, cât și social prin încurajarea stigmatizării din partea comunității civile. Mai mult decât atât, considerăm importantă relația pacienților cu aparținătorii acestora, care, de cele mai multe ori, sunt partenerii de viață. Prin urmare, ne opunem îngrădirii acestui drept pentru anumite categorii de pacienți. Prin existența parteneriatului civil, se oferă șansa delegării anumitor decizii medicale altor persoane, acest lucru facilitând salvarea de vieți în situații de urgență.

Studiile arată că importanța creării unui mediu fără stigmatizare le permite cu succes pacienților să își recunoască fără bariere probleme din sfera sexualității, având astfel acces la servicii medicale și sociale specifice.

Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România face un apel către instituțiile de conducere ale țării să investească banii în mod sustenabil pentru a ameliora problemele de sănătate din țară și să înceteze activitățile provocatoare de stigmă și dezbinare socială.”

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Referendumul nu limiteaza drepturile nimanui. Ca fapt divers, reprezentantii a 24000 de studenti nu sunt cei 24000 de studenti.
3
0
perversitatea exihibitionista nu este un drept
2
0
Singura atitudine normala in fata acestui referendum este boicotul. Trebuie boicotat pentru a nu pica in capcana intinsa de Dragnea care vrea sa faca din acest referendum marele lui succes. A scapat poporul de o amenintare care nu-l ameninta. A mai starpit un dusman imaginar. Este eroul ortodocsismului fara toleranta. Al moralitatii obtuze si frustrate. Deci tot ce pot spera este ca romanii sa nu cada in capcana intinsa de Liviu Dragnea si sa nu ii ofere pe tava victoria de care are nevoie ca de aer.
2
3
celor care se opun vaccinarii si referendumului ! Daca voi v-ati nascut din avorturi ratate sau din curve si bisexuali , lasati-ne sa traim intr-o tara pura . Nu mai fiti sclavii uniunii europene , priviti la ungaria ,cehia , polonia marea britanie !!!!! s-au impus in fata UE , le-au dat MUIE !
5
1
Gura, pidosnicilor!
6
1
Cum adica "decat limitarea unor drepturi"? De cand anormalitatea a devenit "drept"? Ca sa inteleaga tontul de studen medicinist, se numeste "anus contra naturii" cand nu este ala natural. Asa ca, pulica, "mariaj contra naturii", nu! Dupa cum ai invatat in scoala aia, ce e "contra naturii", e grav. Si nu duce la nimic bun. Doar la complicatii!
8
1
sunt multe lucruri importante de facut in tara asta. asta nu inseamna ca homalaii trebuie lasati sa-si faca de cap.
8
1
Cand o sa militeze aceste asociatii si pentru vaccinare? Aceasta este o actiune politica din partea rezistentilor. Niste ipocriti!
5
5
puneti mana si invatati carte derbedeilor,,,nu stiti nimic,,puturosi si rai de gura.
8
3
1. Nu se ingradeste nici un drept. 2. Asociatia studentilor are o conducere inconstienta care da acest comunicat. 3. 24000 sunt mai putin de 3000000. 4. E o intoxicare ca nu sunt bani de referendum. Dar pentru alegeri sunt bani? 5. Bine ca Romania nu subventioneaza un vaccin interzis in alte tari. 6. Disolutia familiei rezolva macar una din problemele enumerate? In concluzie, daca miza nu ar fi foarte importanta, nu ar fi atata rezistenta. Mars afara, tradatorilor! Votati pentru familia cu copii care au mama si tata, nu doi sau mai multi tati.
11
6
Federatia studentiilor care sug si dau muie rapid la barbati
4
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218