REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Investitori turci interesaţi de Medgidia. Iordache: Primul an în care se vor crea minimum 400 de locuri de muncă

Investitori turci interesaţi de Medgidia. Iordache: Primul an în care se vor crea minimum 400 de locuri de muncă

Replica API 9 februarie 2014 | 00:00 177

Participarea primarului Marian Iordache la Forumul Econimic Europa - Asia dă rezultate. Dacă în decembrie acesta a mers în Turcia, la Istanbul, pentru a prezenta proiectele municipalităţii, acum au venit turcii la Medgidia. Mai exact, o delegaţie turcă formată din membri ai Camerei de Comerţ şi Industrie din Turcia şi chiar unul dintre organizatorii Forumului, precum şi prof. univ. dr. Mamut Eden, secretarul general al Reţelei Universităţilor de la Marea Neagră, au venit la Medgidia pentru a lua contact direct cu municipiul. Aceştia au fost primiţi în biroul primarului Marian Iordache, unde li s-au prezentat în detaliu proiectele pe care autorităţile doresc să le implementeze: Parcul Industrial, Modernizarea punctelor de colectare a gunoiului menajer la asociaţiile de proprietari şi Reabilitarea şi reconstrucţia ansamblului compus din baia şi seminarul turcesc. Mai mult, la începutul lunii martie urmează să viziteze Medgidia şi investitorul principal al proiectului de modernizare a punctelor de colectare a deşeurilor, cu ajutorul căruia Medgidia va atrage fonduri nerambursabile de la Agenţia Turcă pentru Investiţii în Străinătate.

Membrii delegaţiei au fost interesaţi de proiecte şi vor duce cu ei în Republica Turcia ideile şi propunerile municipalităţii, pentru a încerca să atragă mai mulţi investitori care să susţină proiectele Medgidiei. Pentru a înţelege cât de importantă este convieţuirea dintre turci, tătari şi români în municipiul Medgidia, delegaţii au fost primiţi de către directorul Colegiului Naţional Kemal Ataturk, unde au vizitat colegiul. Existenţa acestei instituţii de învăţământ bilingv este dovada clară a faptului că orice investitor turc se poate reloca împreună cu familia în Medgidia, care poate oferi copiilor acestuia un stil de viaţă asemănător celui cu care au fost, poate, obişnuiţi în oraşele natale. Directorul colegiului, Akan Mologani, i-a condus prin clase pentru a le arăta calitatea colegiului şi i-a asigurat că elevii care studiază şi vor studia acolo vor reuşi să îşi găsească un loc pe piaţa de muncă, inclusiv în Parcul Industrial. Totodată, membrii delegaţiei au fost invitaţi să viziteze geamia "Abdul Medgid", pentru a înţelege că Medgidia este un oraş multicultural, unde investitorii turci îşi vor putea practica religia ca şi în ţara lor natală.

Membrii delegaţiei au declarat că "România are o importanţă deosebită, ca parte a Europei, însă şi datorită poziţiei oraşului Constanţa, care ar putea fi un echivalent al nodului comercial Rotterdam şi care ar putea facilita legăturile dintre Orientul Mijlociu şi Orientul Îndepărtat".

În urma întâlnirii de succes, primarul Marian Iordache a declarat: "Anul 2014 a fost declarat de executivul administraţiei publice locale din Medgidia ca primul an în care se vor crea minimum 400 de locuri de muncă cu ajutorul investitorilor români şi străini".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369