REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Invitaţie la târg de produse tradiţionale, în acest week-end

Invitaţie la târg de produse tradiţionale, în acest week-end

Replica API 1 decembrie 2012 | 00:00 393

100% românesc

100% românesc

Constănţenii s-au bucurat cu ocazia zilei în care se sărbătoreşte Sf. Andrei de o zi extraordinar de caldă şi frumoasă. Soarele i-a invitat pe cetăţeni să iasă cu mic, cu mare, fie în parcuri, la Delfinariu, pe faleză sau chiar prin mall. Cei care au trecut cu o zi înainte de Sf. Andrei sau chiar în această zi pe la mall-ul au putut să guste şi să cumpere produse 100% româneşti, din diferite părţi ale României, cu ocazia târgului de produse tradiţionale, deschis chiar în faţa City Park. Târgul va fi deschis şi în week-end.

Printre cei care au expus produse româneşti se numără şi Constantin Iuga, care a declarat pentru "Replica": "Suntem din Mărginimea Sibiului şi am venit aici la Constanţa la târgul organizat cu produse tradiţionale. Produsele sunt făcute la noi acasă, brânză de oaie, cârnaţi de porc, tobă, caltaboş, pastramă. Constănţenii s-au arătat foarte interesaţi, însă vânzarea este cam mică din cauză că este post. Târgul durează patru zile şi îi aşteptăm pe toţi doritorii să ne viziteze. Am mai venit aici şi în anii trecuţi, cred că este a 4-a oară când venim. Preţurile sunt identice cu cele de anul trecut. Să ştiţi că ne face plăcere să venim în Constanţa, deoarece produsele pe care le avem noi, în zona Sibiului, mulţi şi le fac acasă, la bunici sau la părinţi". Cei care sunt interesaţi de aceste produse sunt de obicei pensionari, care-şi rup de unde pot pentru a lua câteva produse tradiţionale româneşti, pentru că... ajută la sănătate, aşa cum declară şi următoarea şi Gabriela Mihalache: "Noi, cei de vârsta a treia vrem să ne aprovizionăm ceva mai sănătos. Acum ţin regim, dar nu pot să ţin post şi mai cumpăr câteva din aceste produse. Cumpăr aceste produse pentru că ştiu că mănânc ceva sănătos. Preţurile sunt destul de piperate pentru noi, pensionarii, dar rupem de unde avem pentru sănătate şi hrană". Nici măcar la un târg de produse tradiţionale româneşti nu putem ocoli subiectul pensiilor, locurilor de muncă, deoarece, inevitabil aceste subiecte se răsfrâng asupra cetăţenilor atunci când deschid portofelele pentru a plăti produsele sau când preferă să cumpere mult mai puţin. Eleonora Tănase a venit cu produsele tocmai din Argeş şi nu este prima dată când vine în Constanţa: "Sunt din Argeş, preţurile sunt la fel ca în anul trecut şi ca acum doi ani, deşi cerealele s-au scumpit foarte mult pentru că a fost secetă. Vânzările sunt mai mici ca-n anul trecut, pentru că nu sunt bani, dar şi la noi sunt cheltuieli mari. Nu mai au oamenii bani, trebuie făcut ceva ca oamenii să aibă ce să mănânce, pensii mai mari, salarii mai mari şi locuri de muncă. Clienţii nu sunt doar pensionari, am văzut destul de mulţi tineri interesaţi de produsele româneşti. Produsele pe care le-am adus sunt din gospodăriile noastre proprii. Noi ne ocupăm numai cu aşa ceva". Constănţenii au ocazia de a vizita acest târg şi în acest weekend, iar pe viitor putem spera că aceste târguri de produse tradiţionale româneşti, şi nu numai, vor putea fi organizate în fiecare săptămână, aşa cum candidaţii USL au promis că se va întâmpla.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218