REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ioan Chelaru, despre reexaminarea Codului fiscal: O sesiune extraordinară se va impune în ultima săptămână a lunii august

Ioan Chelaru, despre reexaminarea Codului fiscal: O sesiune extraordinară se va impune în ultima săptămână a lunii august

Replica API 27 iulie 2015 | 00:00 227

Vicepreședintele social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru, consideră că se va impune, în ultima săptămână a lunii august, convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru reexaminarea Codului fiscal, după ce președintele Klaus Iohannis a respins actuala formă a proiectului legislativ.

"Eu cred că o sesiune extraordinară se va impune pentru că nu este posibilă angajarea răspunderii și că o ordonanță de urgență ar excede cadrului legislativ necesar pentru un document de o asemenea importanță. Ca atare, decizia va aparține coaliției aflate la guvernare și ținând cont și de situația de fapt, în sensul că majoritatea parlamentarilor sunt plecați în concediu, realist vorbind, este posibilă o asemenea sesiune, dacă se va considera că este oportună, în ultima săptămână din luna august", a declarat, duminică, Ioan Chelaru pentru AGERPRES.

La mijlocul lunii iulie, președintele Klaus Iohannis a transmis cererea de reexaminare a Legii privind Codul fiscal Senatului, care va dezbate proiectul în calitate de primă Cameră sesizată.

În cerere, șeful statului subliniază că "legiuitorul trebuie să promoveze o atitudine echilibrată și rațională, de natură a nu genera disfuncționalități care, ulterior, să necesite frecvente corectări de ordin legislativ", motiv pentru care în elaborarea unui nou Cod fiscal "nu ar trebui promovate politici care generează fiscalități excesive, dar nici relaxări accentuate".

"Măsurile de austeritate ale anului 2010 trebuie să rămână istorie. Revenirea la politici fiscale riscante și cu consecințe negative pe termen lung reprezintă o experiență pe care nu numai clasa politică nu și-o mai poate permite, dar, mai ales, costurile acestora nu trebuie să mai fie suportate de cetățeni", afirmă Iohannis în cererea de reexaminare.

sursa: AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614