REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° ConstanÈ›a Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° ConstanÈ›a Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ioan Cupşa: PNL susţine proiectul pentru desfiinţarea pensiilor speciale, dar fără amendamentele PSD

Ioan Cupşa: PNL susţine proiectul pentru desfiinţarea pensiilor speciale, dar fără amendamentele PSD

Replica API 27 ianuarie 2020 | 00:00 218

Ioan CupÅŸa, foto news.ro.

Deputatul liberal Ioan Cupşa a anunţat, luni, că PNL va susţine, la votul final, proiectul de lege privind pensiile speciale, dar nu şi amendamentele făcute de preşedintele Comisiei pentru muncă, social-democratul Adrian Solomon.

"Mâine, PNL, ca şi iniţiator, va susţine proiectul de desfiinţare a pensiilor speciale, dar nu vom susţine amendamentele pe care le-a făcut Solomon, preşedintele Comisiei de muncă, de la PSD, care nu-şi au rostul. PNL îşi doreşte ca principiul contributivităţii să se aplice întotdeauna atunci când se calculează pensii, cu excepţia pensiilor militare", a declarat, pentru AGERPRES, deputatul Cupşa.

Potrivit acestuia, amendamentele pe care le-a făcut Adrian Solomon se referă la pensiile viagere ale sportivilor care au obţinut rezultate deosebite şi indemnizaţiile pe care le primesc oamenii de cultură şi oamenii de ştiinţă, academicienii cu rezultate deosebite.

"Nu vom susţine în niciun caz acest amendament. Îşi bat joc de această lege. Deci noi o susţinem şi o vom vota, dar fără acele amendamente pe care le-a adăugat Comisia pentru muncă, aruncând-o în derizoriu. Sper că şi cei din PSD vor vota aşa cum s-au lăudat. Această lege este un început într-o reformă a felului în care se calculează pensiile în România. Ar trebui să ajungem cu toţii să încasăm pensii din aplicarea principiului contributivităţii, cu excepţia militarilor, aşa cum se întâmplă în alte ţări civilizate", a subliniat Cupşa.

Ca efecte ale acestei legi, deputatul jurist Cupşa a menţionat că va dispărea noţiunea de pensii speciale, "deşi este vorba despre o indemnizaţie pe care parlamentarii o vor putea încasa la vârsta pensionării" şi vor dispărea celelalte pensii speciale, cele care sunt calculate pe alt principiu decât contributivitatea, cu excepţia pensiilor militare.

În ce priveşte mişcările de protest din sistemul judiciar, deputatul a declarat că magistraţii şi grefierii nu pot să facă grevă, fiindu-le interzisă greva prin lege.

"Eu sper că la greve nu se va ajunge pentru că magistraţii şi grefierii nu pot să apeleze la grevă, fiindu-le interzisă greva prin lege. E interzis de Legea dialogului social. E text de lege, a subliniat deputatul.

Plenul Camerei Deputaţilor se reuneşte marţi, în sesiune extraordinară, pentru a se pronunţa asupra proiectului de lege privind desfiinţarea unor pensii speciale, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unde nu e voie greva e sclavie nu dialog social. Dar asta e alta problema. Problema e cu pensiile nobiliare care se acorda unor oameni se pare superiori noua care muncim pe salarii mizere tot cu raspundere si ore in sir poate fara vouchere ca pomeni de vacanta. Si nici reduceri la varsta de pensionare nu avem ca unii care nu s-ar inscrie la asa ceva din birourile unde lucreaza pana la 40-50 ani. Problema e de dreptate si echilibru in felul cum contribuim in societate si ce ne da ca rasplata societatea mai ales unora.
0
0
sunteti prosti? Cu ce va ajuta sa ia altii bani mai putini? De ce dracu nu cereti voi bani mai multi? La nivelul astora. Ce populatie usor de manipulat! Voi nu vedeti ca politicienii ne intorc unii impotriva altora? De cca 200 ani astia au avut bani multi si nu s a deranjat nimeni. Pt ca statul avea grija de toti. Acum dupa ce politicienii au renuntat la administrarea tarii in favoarea multinationalelor si sunt incompetenti in crearea de locuri de munca bine platite va mint ca va este greu pentru ca unii castiga mult si au privilegii. Pai nu e mai bine sa vrem toti mai multi bani? Gaditi va.
1
0
Ciuma galbena lasa gargara, cat mai repede desfiintarea pensiilor speciale. E ala Augustin Lazar , omu care i-a inchis dosarele lui Johanis ia 40.000 lei pensie. Cum e posibil, face misto de noi .
3
0
Fratii Cupsa sunt mizerii de oameni, care au fost in cardasia lui mazare Nicusor Strutinky etc, mizerii umane, fecale.
3
0
Ce stie holera galbena in afara de desfiintari, reduceri, taieri si suspendari. Acest PDL revopsit in galben are cea mai slaba guvernare din 89 incoace
6
5
Desfiintate total fara manajamente. Nu lasate pentru magistrati, nu lasate pentru revolutionari, nu lasate pentru sportivi, etc. Eu nu vreau sa le platesc din buzunarul meu si cred ca si celilalti cetateni sunt de acord cu mine.
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369