REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ioan Oltean: Nu mi-e teamă de beciul domnesc

Ioan Oltean: Nu mi-e teamă de beciul domnesc

Replica API 5 decembrie 2015 | 01:04 339

Fostul vicepreședinte PNL Ioan Oltean a declarat vineri, la Bistrița, că nu se teme de "beciul domnesc" și că este pregătit să ispășească orice fel de pedeapsă, dacă acuzațiile vor fi dovedite, scrie cotidianul.ro.

"Nu sunt un om căruia îi este teamă. Nu vă închipuiți că mi-e teamă de beciul domnesc, că mi-e teamă de cătușe. Nu îmi este teamă decât de Dumnezeu în lumea asta. Cu atât mai mult cu cât mă uit în ochii fiecărui om pe care îl întâlnesc, mă uit în ochii dumneavoastră și în ochii oricui vreți, pentru că nu mă simt vinovat de săvârșirea acestor fapte. (...) Sunt gata să mă duc să îmi ispășesc orice fel de pedeapsă; singurul lucru pe care îl vreau este ca pedeapsa să fie în consecința unei fapte pe care eu am săvârșit-o", a spus Oltean, potrivit agerpres.ro.

Oltean a reiterat faptul că nu a fost niciodată în Chitila sau în biserica din Chitila și că din denunțurile preotului de acolo nu reiese că ar fi primit vreo sumă de bani.

"Știu că sunt condamnat, mai mult decât își închipuie alții. M-a condamnat presa, m-a condamnat opinia publică pe care presa a inflamat-o fără să cunoască realitatea, fără să am odată posibilitatea de a mă apăra. Nici nu vreau să fac telejustiție; tot ce am de spus de azi încolo o voi face în fața procurorului de caz și pe urmă în fața justiției. (...) Sunt condamnat într-un mod absolut nepermis. M-am obișnuit cu toate, sunt călit, sunt pregătit să suport absolut orice fel de consecință, de la oprobiul public până la pedeapsă", a mai afirmat deputatul PNL.

DNA a cerut arestarea sa preventivă pentru trafic de influență și complicitate la abuz în serviciu.

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a avizat miercuri favorabil solicitarea DNA de încuviințare a arestării preventive a lui Ioan Oltean în noul dosar ANRP.

Decizia Comisiei juridice este consultativă, hotărârea fiind luată de plenul Camerei Deputaților.

Ioan Oltean este acuzat de trafic de influență și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218