REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° ConstanÈ›a Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ioan Suciu, candidatul USL la Ciobanu, mai vrea încă un mandat

Ioan Suciu, candidatul USL la Ciobanu, mai vrea încă un mandat

Replica API 23 mai 2012 | 00:00 116

"Am reuşit să realizez toate proiectele propuse cetăţenilor"

"Am reuşit să realizez toate proiectele propuse cetăţenilor"

Pe data de 10 iunie, ciobănenii sunt aşteptaţi la vot pentru a decide soarta comunei pentru următorii patru ani. Pentru funcţia de primar s-au înscris în cursa electorală cinci candidaţi. Edilul Ioan Suciu, candidat din partea USL, spune că e mulţumit de realizările din ultimii patru ani de mandat şi este ferm convins că locuitorii din Ciobanu îl vor alege din nou primar.

Reporter: Ce aţi reuşit să faceţi în ultimii patru ani de mandat la Ciobanu? Vă rugăm să faceţi o scurtă retrospectivă a activităţii dumneavoastră.

I.S.: Am reuşit să realizez toate proiectele propuse cetăţenilor. Am amenajat cu sprijinul CJC un Cămin Cultural modern, grădiniţa, dispensarul, arena sportivă, terenul de sport din curtea şcolii, am asfaltat drumul ce leagă oraşul Hârşova de comuna Ciobanu, am executat lucrări de pietruire a străzilor şi am început lucrările de alimentare cu apă în satul Mioriţa.

Rep.: Care sunt proiectele pentru mandatul 2012-2016?

I.S.: Proiectele pentru următorul mandat le-am prezentat deja ciobănenilor. Principalul proiect vizează canalizarea, investiţie de 2,5 milioane de euro. Am fost prima comună care am depus acum trei ani proiectul, dar fiind primăria de culoare roşie nu a fost finanţat. Proiectul este eligibil, l-am depus din nou la Ministerul Dezvoltării şi sperăm ca anul viitor să-l punem în aplicare. Proiectul privind asfaltarea tuturor străzilor din Ciobanu, însemnând 28 de kilometri, şi amenajarea trotuarelor ajunge la 50 de miliarde, fonduri pe care sperăm să le obţinem de la minister. Fiind comuna apropiată de Hârşova, vrem ca locuitorii să aibă condiţii ca la oraş. Cele două parcuri de distracţii pentru tineri şi pentru vârstnici, pe care intenţionăm să le amenajăm în mandatul viitor, ne-ar costa aproximativ 600.000 lei. Proiectul de construire a unui bloc cu trei etaje pentru tineri, depus de trei ani la ANL, costă 300.000 de euro. Proiectul a fost verificat, este eligibil, dar nu am primit finanţare din motive politice. De asemenea, intenţionăm să terminăm şi lucrarea de alimentare cu apă din satul Mioriţa, acolo unde oamenii nu au apă de peste 20 de ani.

Rep.: Cum se pot crea locuri de muncă la Ciobanu?

I.S.: Mai greu se pot crea locuri de muncă, dar sperăm ca pământurile pe care ADS le mai are în rezervă pe raza comunei Ciobanu, cele 700 de hectare, să revină la primărie pentru reînfiinţarea orezăriilor, staţii decorticare, ambalare. Astfel, în sectorul agricol s-ar putea crea 150 de locuri de muncă.

Rep.: Campania electorală a debutat pe 11 mai. Vă confruntaţi cu atacuri sau presiuni din partea contracandidaţilor?

I.S.: În acest an nu. Faţă de acum 4 ani atmosfera pare mai calmă în Ciobanu. Principalul candidat, acel proxenet, Tudorel Gurgu, nu mai are sprijinul fostului prefect Claudiu Iorga Palaz şi nici a Partidului Democrat Liberal, pentru că nu mai conduce judeţul Constanţa.

Rep.: Ce contracandidaţi aveţi şi cât de importanţi sunt?

I.S.: Pe acel proxenet, Gurgu Tudorel, care mai dispune încă de bani şi încearcă să cumpere electoratul din comună, dar după părerea mea nu are decât şansa a treia. Un băiat de viitor pentru alegerile 2016 este Titi Bidu, candidat din partea PP-DD. Este un băiat serios, administrează o firmă de termopane, un om de perspectivă pentru comuna Ciobanu. Mai candidează şi fostul primar Ion Tănase (UNPR) şi Angela Popescu (PNŢCD).

Rep.: Cum veţi convinge oamenii care nu au suficientă încredere în dumneavoastră să iasă la vot pe 10 iunie a.c. şi să vă voteze?

I.S.: Comuna a fost împărţită pe zone şi vrem să-i convingem pe oameni să ne sprijine şi să ne fie alături. Oamenii au văzut şi ei că s-a schimbat guvernul, la nivel de judeţ va fi tot USL, şi ştiu că am realizat tot ce le-am primis în urmă cu patru ani şi îi convingem să fie siguri că vom realiza cu sprijinul CJC şi proiectele pentru următorii patru ani.

Rep.: Ce ne puteţi spune despre echipa dumneavoastră?

I.S.: Avem echipă serioasă, oameni gospodari. Au fost alături de mine şi în mandatul care tocmai se încheie, sunt oameni respectaţi în comună, oameni care nu-i caracterizează vorbele ci faptele.

Rep.: Care este obiectivul USL la alegerile locale din Ciobanu? Câţi consilieri?

I.S.: Câştigarea alegerilor. Suntem USL din turul II al alegerilor locale din 2008. Ne înţelegem foarte bine. Suntem patru consilieri PSD şi trei PNL, aveam majoritate în Consiliu Local, şi ne propunem să obţinem mai multe posturi de consilieri, cel puţin încă două.

Rep.: Cum credeţi că va decurge campania electorală din acest an?

I.S.: Chiar că se mai rup afişele elctorale, acum nu cred că va fi cazul să intervenim cu jandarmi sau poliţie, aşa cum s-a întâmplat la alegerile trecute.

Rep.: Ce mesaj doriţi să transmiteţi locuitorilor din Ciobanu?

I.S.: Le doresc multă sănătate, pentru ca împreună să putem trecem cu bine de toată perioada asta grea.

Rep: Ce slogan de campanie aveţi?

I.S.: Împreună putem realiza mai mult pentru locuitorii comunei Ciobanu.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614