REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ioana Mihăilă: Medicii români mint privind infecțiile nosocomiale ca să nu plătească legal

Ioana Mihăilă: Medicii români mint privind infecțiile nosocomiale ca să nu plătească legal

Replica API 19 mai 2022 | 00:00 582

Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că există o subraportare a infecţiilor nosocomiale, incidenţa fiind dublă faţă de mediua Uniunii Europene. Ea a precizat că noi raportăm 1% şi din cauza fricii de consecinţele medico-legale a constării unei infecţii asociate actului medical.

Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă a afirmat că raportarea nosocomialelor este în creştere, pentru că, faţă de raportările anterioare, a început să se raporteze şi infectia cu clostridium.

”Este clar o subraportare, incidenţa este dublă faţă de media Uniunii Europene. Conform estimărilor, incidenţa este dublă, faţă de medide, dar noi raportăm 1%, şi din cauza fricii de consecinţele medico-legale a constării unei infecţii asociate actului medical”, a spus fostul ministru, scrie stiripesurse.ro.

Ea a precizat că ”nu există această cultură, pur şi simplu, în a raporta real ce se întâmplă în spitale, din cauza fricii de consecinţele medico-legale”.

MIhăilă a mai spus că în toată planificarea de investiţii pentru următorii 7 ani, în PNRR şi planul pentru Sănătate, a gândit în spitale şi secţii noi, dedicate în special pacienţilor acuţi sau cei cu boli grave, urmând ca acele clădiri vechi, unde circuitele nu pot fi optimizate, să fie folosite pentru activităţi cu risc mai mic, precum îngrijirea paleativă, unde riscul de a suferi complicaţii este mai redus.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218