REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Iohannis a sunat-o pe Dăncilă pentru a lămuri situaţia ambasadei din Israel. "Eram la Simfonia Lalelelor, nu aveam telefonul la mine"

Iohannis a sunat-o pe Dăncilă pentru a lămuri situaţia ambasadei din Israel. "Eram la Simfonia Lalelelor, nu aveam telefonul la mine"

Replica API 21 aprilie 2018 | 00:29 329

Preşedintele Klaus Iohannis a încercat să discute la telefon, vineri dimineaţă, cu premierul Viorica Dăncilă, despre anunţul privind mutarea ambasadei României din Israel la Ierusalim, însă aceasta nu a răspuns la telefon, au declarat surse politice citate de România TV. Viorica Dăncilă a venit cu precizări, spunând că nu a răspuns la telefon, fiind la Simfonia Lalelelor, dar că a sunat ulterior înapoi.

Premierul Viorica Dăncilă a confirmat că a fost sunată de preşedintele Iohannis, dar că nu a răspuns imediat, ci a sunat înapoi.

"Iniţial nu am răspuns, eram la Simfonia Lalelor, nu aveam telefonul la mine. Pe urmă am sunat şi amdiscutat cu dumnealui, ceea ce consider un lucru de normalitate", a declarat vineri Viorică Dăncilă, precizând că a sunat înapoi.

Premierul a confirmat adoptarea unui memorandum privind ambasada României din Israel în şedinţa de guvern de miercuri, însă nu a dat amănunte, documentul fiind clasificat.

"A fost adoptat acest memorandum în şedinţa de guvern", a confirmat premierul Dăncilă.

Memorandumul privind mutarea ambasadei României din Israel în Ierusalim a fost înaintat de MAE la categoria ”Documente confidenţiale” şi îşi va păstra caracterul până la o decizie finală.

”Caracterul documentului este stabilit de către iniţiator, potrivit legislaţiei şi normelor de tehnică legislativă. În cazul la care faceţi referire, Ministerul Afacerilor Externe a decis să înainteze Memorandumul spre dezbatere, în şedinţa de Guvern, la categoria ”Documente confidenţiale”. Decizia de clasificare a documentului în această categorie a fost luată din considerente de politică externă şi poziţionare a României, până la momentul finalizării procesului de consultare şi adoptare a deciziei finale”, se arată într-un răspuns al Guvernului la solicitarea Mediafax de a oferi mai multe informaţii despre memorandumul privind mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, potrivit Rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand esti in morti mati la plimbare raspunzi la telefon bulangiule?
2
1
Sa minti in halul asta ,este grotesc.
2
1
O proasta cu simfonii ! O panarama cu strigaturi ...
5
2
cum i-a trecut prin capatana asa o prostie,doar proasta lui carcalete o putea,deoarece in 1947 s-au infiintat doua state independente,israelul cu capitala la tel aviv si palestina cu capitala la ierusalim,ovreii fiind tata hotilor au invadat statul vecin,dar in continuare palestina este stat la onu cu reprezentant oficial ca oricare alta tara independenta
6
2
Deci bulangiul de Iohan vrea sa ne musulmanizeze? Da, sustin mutarea ambasadei la Israel. Pentru prima data voi vota PSD la viitoarele alegeri.
3
12
S-a trezit oare mutul din Sibiu...?!? Mai este inca zapada pentru schiat la Sureanu...
3
9
Mutarea la Ierusalim a ambasadei este cam la acelasi nivel cu recunoasterea Kosovo. Ar trebui un acord total intre cei implicati: Presedintie si Guvern.
6
2
daca mai puneti stampila sa ridicati la rang de cinste asemenea nulitati veti fi direct raspunzatori de ruinarea Romaniei pe sute de ani.
8
4
alta intrebare, aceasta analfabeta muta intelege o simfonie are cunostinte minime sau puncteaza la impresie, consilierii penalului draknea lucreaza pe mai multe fronturi
9
4
Tantita de Videle, era la Simfonia Lalelelor, insotita fiind de seful ei, penalul si dictatorul Dragnea....!?.... Ii da indicatii d-nei premier....
14
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367