REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Iohannis: Alegerile trebuie să aibă loc. Nu putem să continuăm fără un Parlament cu puteri depline

Iohannis: Alegerile trebuie să aibă loc. Nu putem să continuăm fără un Parlament cu puteri depline

Replica API 7 octombrie 2020 | 00:00 1490

Alegerile parlamentare, programate pe 6 decembrie, trebuie să aibă loc, deoarece este nevoie de "un Parlament cu puteri depline", a afirmat, miercuri, la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis, scrie Agerpres.

"O democraţie nu funcţionează fără alegeri. Am spus aceste lucruri şi înainte de alegerile locale şi am pledat pentru organizarea alegerilor locale şi am văzut cu toţii că a funcţionat rezonabil de bine. Nu au fost incidente epidemiologice. Însă, este clar că, dacă numărul de cazuri creşte, campania electorală se va desfăşura în condiţii mai speciale decât la alegerile locale. Însă alegerile trebuie să aibă loc. Nu putem să continuăm fără un Parlament cu puteri depline", a afirmat Iohannis.

Şeful statului a adăugat că actualul Legislativ "expiră pe 20 decembrie".

"Asta este, aşa scrie în Constituţie. După care, chiar dacă ar rămâne, nu mai are puteri depline, nu mai poate să de legi organice, nu mai poate nici să le ia în discuţie. Cu cât am putea să amânăm alegerile?", a spus Klaus Iohannis.

El a adăugat că, potrivit Constituţiei, alegerile pot fi amânate cu până la trei luni.

"Nu cred că cineva îşi imaginează că situaţia peste trei luni, situaţia epidemiologică, va fi net mai bună în iarnă spre primăvară faţă de 6 decembrie", a apreciat Iohannis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pe ce lume traiesti. trezestete. nu au fost incidente epidemiologige. ieri au murit de covid 19 peste 80 personae, iar infestarile sunt cu 1000 mei multe in 24 ore. pentru tine asta nu inseamna nimic. murim pe capete ca vitele si pe tine te intereseaza puterea partidului tau sa fie legitima si sa faceti ce vreti voi.
3
2
Moarte pesedeului ca partid iar pesedeilor multa muie cu mult cacat !!!
3
10
si ce plm la articolul asta puneti poza fara masca si la ala cubrestrictiilepoza cu masca?
2
1
Ne intereseaza cascavalul restul pula mea de FRAEERI dragi romani
12
1
nu are la baza investitii,crearea locurilor de munca,protectie sociala,dezvoltarea agriculturii,sprijinirea oamenilor de afaceri romani...etc...NU SINGURUL OBIECTIV E MOARTE PSD ..nu sunt de partea psdistilor,dar intr-o democratie un presedinte e al tuturor...seamana nespus politica lui Klaus cu cea a lui Petrov,..dezbinare,ura circ,..dar solutii concrete pt calitatea de viata a romanilor...zero,..circ,circ,..ura,dezbinare,..circ
13
2
O zdreanta vanduta!
11
2
Vrem un Parlament fara pesedisti.
5
13
Risti sa vezi Tiruri cu MORTI , pentru ca PNL-ul este pe val ? S-au poate te razbuni pe ROMANI ?
16
4
Respectati regulile minime si nu vor mai fi morti.. Ai incredere in actualul parlament , te reprezinta???
11
11
Ce inseamna parlament cu puteri depline? Unul obedient, favorabil tie?! Asta intelegi tu prin democratie, Herr Sparanghel? Este incredibil cu cata lejeriate violeaza insul asta Constitutia tarii!
18
7
Du-te o data dracului cu alegerile tale cu tot. Mor oameni idiotule, MOR OAMENI. Lasa alegerile si ocupa-te de poporul caruia tu-i esti presedinte. NENOROCITULE
22
8

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369