REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Iohannis: Am solicitat sprijinul Franței pentru aderarea României la spațiul Schengen

Iohannis: Am solicitat sprijinul Franței pentru aderarea României la spațiul Schengen

Replica API 11 februarie 2015 | 00:34 311

Vizită oficială în Franța

Vizită oficială în Franța

Președintele Klaus Iohannis efectuează marți o vizită oficială în Franța. Președintele a fost primit la Palatul Elysee la ora 14,00, cei doi șefi de stat având convorbiri tete-a-tete și un dejun de lucru. Ulterior, aceștia au avut o declarație comună de presă.

Președintele Klaus Iohannis a solicitat luni sprijinul Franței pentru aderarea României la spațiul Schengen, exprimându-și speranța că o decizie pozitivă în acest caz va fi adoptată cât de curând posibil. Președintele Iohannis a avut, de asemene, și un schimb de opinii și referitor la situația din Ucraina reiterând susținerea României pentru suveranitatea și integritatea teritorială a acestei țări. Oficialul român a discutat cu omologul său francez și despre evoluțiile economice de la nivelul UE și măsurile de consolidare a creșterii economice și de ocupare a forței de muncă.

"Am solicitat sprijinul Franței pentru aderarea României la spațiul Schengen. Am exprimat încrederea că o astfel de decizie pozitivă privind aderarea la Schengen va putea fi adoptată cât mai curând posibil", a declarat președintele Klaus Iohannis, la Palatul Elysee, într-o conferința comună cu omologul său francez, Francois Hollande.

La rândul său, preşedintele Franţei, Francois Hollande, a declarat referitor la aderarea României la spaţiul Schengen că ţara noastră este pregătită să îşi ia "unele angajamente" în această privinţă.

”România este pregătită să îşi ia unele angajamente (..) Vreau ca la Consiliu, joi, la Consilul European, să ne putem coordona, pe toate dispoziţiile ce ţin de frontiere, pentru a controla mai bine intrările şi ieşirile pe continentul european”, a declarat Hollande.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218