REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Iohannis: Am speranţa şi încrederea că judecătorii CCR se vor apleca cu mult profesionalism asupra legilor justiţiei

Iohannis: Am speranţa şi încrederea că judecătorii CCR se vor apleca cu mult profesionalism asupra legilor justiţiei

Replica API 6 ianuarie 2018 | 00:29 415

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat, vineri, la CSM, speranţa şi încrederea că judecătorii Curţii Constituţionale (CCR) se vor apleca cu timp, cu mult profesionalism şi cu multă obiectivitatea asupra aspectelor contestate în legile justiţiei, despre care a spus că au fost adoptate fără transparenţă, printr-o procedură neclară, ad-hoc, cu ”pumnul în gura opoziţiei” şi sub presiunea timpului.

Preşedintele a spus că anul 2017 a început cu ”o acţiune reprobabilă a Guvernului de atunci”, în încercarea de a promova ordonanţe care să schimbe politica statului român fără o dezbatere. Iohannis a amintit de vizita sa inopinată de la Guvern, de amplele proteste şi de faptul că acel Cabinet ”s-a dovedit a fi de scurtă folosinţă şi a fost schimbat foarte neuzual de propriul partid”.

Klaus Iohannis a comentat faptul că a fost schimbat Guvernul: ”Dacă nici după primul an nu ştii ce guvern să pui, îţi ridici întrebarea dacă ştii ce vrei să faci cu ţara”.

Şeful statului a amintit că au urmat iar discuţii despre modificarea legilor justiţiei, ”o procedură netransparentă, s-au făcut modificări şi s-au ignorat, pe faţă, toate avizele sistemului”. Iohannis a menţionat că CSM a dat mai multe avize negative acestor modificări, au emis avertismente şi partenerii României din UE, din Consiliul Europei, atrăgând atenţia că este necesară mai multă dezbatere şi transparenţă.

”Cu toate acestea, acea supercomisie specială a mers mai departe printr-o procedură proaspăt inventată, o procedură parlamentară pe care în această formă nu am mai văzut-o niciodată, cu pumnul în gura opoziţiei, cu lucrat noaptea. De ce s-or fi grăbit să îngraşe porcul în ajun, nu înţeleg. Au ieşit trei legi contestate nu doar de opoziţie, ci şi de ICCJ. Eu regret, ca preşedinte, că s-a ajuns în România că legile justiţiei se discută în proceduri neclare, ad-hoc, cu nerespectarea unor cutume în procedura parlamentară şi în final aprobate în mare viteză şi ajunse toate să fie contestate la CCR”, a subliniat preşedintele.

Preşedintele Iohannis a menţionat că astăzi nu va spune mai multe despre conţinutul acestor legi, pentru că aşteaptă să se pronunţe Curtea Constituţională, precizând că se va referi la conţinutul acestora, atunci când vor ajunge la el şi când există opţiunile de promulgare, de contestare la CCR sau de retrimitere la Parlament, scrie news.ro.

”În ansamblu însă am şi acum speranţa că aceste legi vor fi îmbunătăţite. Am speranţa şi încrederea că la CCR judecătorii se vor aplica cu timp, cu mult profesionalism şi cu multă obiectivitate asupra aspectelor contestate, iar dacă anumite chestiuni necesită clarificare, cred că şi Parlamentul va avea puterea să recunoască netransparenţa şi să facă modificările”, a mai spus şeful statului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
magariile care te intereseaza pe tine direct pentru campania ta electorala le-ai abordat dar un proiect pentru tara si pentru cetateni ai nai si nici na-i avut vreodata lasai pestea in pace ca au proiecte dar nu pot sa le puna in practica de tine si Soros asteapta votul si ai sa vezi daca mine va fi alegeri tot alde si psd vor fi
0
2
Avem speranta ca te vei duce la dracu sa te ia rapid casa faci pe slugoiul cu alta tara ,aici ti ai facut de cap destul sluga nemernica!
3
4
Am tot ales si noi niste parerologi,nu presedinti de tara. Vai de curul nostru cu asa oameni la capul statului...Tipi si tipe cu gura mare sunt pe toate drumurile si chiar mult mai destepti decat presedintele sau altii cu moace importante in stat. Tare prost votam noi mai neamule! Votam cu curul,traim apoi in cacat de fiecare data,pana la urmatorul vot idiot.
3
1
Cel mai molau presedinte
2
4
nu au cum ca ei sunt aplecati sa io suga lui dragnea
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218