REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Iohannis - apel către pensionari: Limitaţi orice deplasare în afara domiciliului, cu excepţia celor de strictă necesitate

Iohannis - apel către pensionari: Limitaţi orice deplasare în afara domiciliului, cu excepţia celor de strictă necesitate

Replica API 24 martie 2020 | 00:00 858

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut apel, luni, la pensionari să limiteze orice deplasare în afara domiciliului, cu excepţia celor de strictă necesitate.

"Dragi pensionări, nu vă expuneţi inutil unui risc uriaş, limitaţi orice deplasare în afara domiciliului, cu excepţia celor de strictă necesitate. Este singura cale prin care puteţi să vă protejaţi şi să îi protejaţi şi pe ceilalţi de boala şi suferinţa pe care le provoacă acest virus", a spus şeful statului.

El a precizat că toate datele arată - şi situaţia de până în prezent din România o confirmă - că noul coronavirus are o particularitate aparte şi poate fi letal într-o proporţie mult mai mare pentru persoanele în vârstă faţă de cele tinere.

Şeful statului a menţionat că în ţările puternic afectate de noul virus majoritatea covârşitoare a deceselor s-a înregistrat în rândul persoanelor de peste 65 de ani.

Preşedintele Iohannis a făcut apel şi la menţinerea distanţei sociale.

"Dragi români, într-o cumplită ironie a sorţii, a-i ajuta pe ceilalţi înseamnă astăzi şi în săptămânile care vor veni a sta departe de ei. Oricât de crud şi paradoxal ar suna acest lucru, este adevărat. Menţinerea distanţării sociale este calea care ne va scoate la lumină după această incredibil de dificilă perioadă. Să avem în aceste zile mare grijă de părinţii şi bunicii noştri, dar de la distanţă", a afirmat el.

Potrivit acestuia, urmează săptămâni critice, care "vor pune la grea încercare toate capacităţile statului, dar şi rezistenţa noastră morală şi emoţională".

"Acum este momentul să fim puternici şi solidari. Depinde de noi, de modul în care înţelegem să ne respectăm şi să îi respectăm pe ceilalţi să depăşim cu bine această criză care nu afectează doar România, ci întreaga lume. În aceste zile şi în lunile care urmează, solidaritatea trebuie să fie realitatea noastră de zi cu zi, având grijă de sănătatea noastră şi protejându-i pe cei de lângă noi", a adăugat Iohannis.

El a punctat şi necesitatea respectării cu stricteţe a regulilor şi recomandărilor autorităţilor.

"Procedând responsabil, respectând cu stricteţe regulile şi recomandările autorităţilor, câştigăm timp preţios şi ajutăm sistemul medical să îi poată trata pe cei infectaţi. Stând acasă îi ajutăm pe medicii noştri să le ofere asistenţă celor care au reală nevoie de îngrijire. Să nu le îngreunăm şi mai mult munca celor pe umerii cărora stă în aceste clipe critice o presiune uriaşă! Fiecare zi în care, prin comportamentul şi atitudinea noastră, am contribuit la limitarea răspândirii infecţiei este o zi mai aproape de momentul în care ne vom relua cu toţii activităţile cărora le ducem lipsa acum, iar afacerile blocate acum se vor putea redeschide", a mai afirmat şeful statului, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai da mai lasa ne cu declaratiile ca o sa ne aduci in situatia sa preferam sa dam coltul decat sa te mai auzim.Nu te mai lua dupa consilierii tai imbecili si TACI CA NE AI SPART.TACEREA E DE AUR.DACA TACEAI FILOZOF RAMANEAI.
1
0
de cand pana unde mai javra jidaneasca
0
0
THAT'S A BIG NEGATIVE! Si ai grija ca vina legerile toparlane!
0
0
urgent inchideti granitele
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102