REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Iohannis candidează la şefia PNL. Tăriceanu nu poate, fiindcă n-are vechime în partid!

Iohannis candidează la şefia PNL. Tăriceanu nu poate, fiindcă n-are vechime în partid!

Replica API 29 mai 2014 | 00:00 178

Delegaţia Permanentă a PNL, de miercuri, a fost marcată de situaţii care dintre care mai caraghioase. Până la urmă, a fost stabilită data Congresului Extraordinar (28 - 29 iunie) şi candidaţii pentru preşedinţia partidului. Iniţial, primul înscris în cursă, anunţ încă de duminică, a fost Ludovic Orban. Liberalul s-a retras miercuri, în favoarea lui Klaus Iohannis. În cadrul şedinţei Delegaţiei Permanente a PNL, s-a adoptat în unanimitate derogarea de vechime (era nevoie de doi ani vechime) pentru ca Iohannis să candideze la şefia PNL. Al doilea candidat, revoltatul zilei, Ioan Ghişe, a denunţat începerea discuţiilor cu PDL din cauza "oamenilor din interior" şi a luat decizia să se înscrie în cursa pentru şefia PNL. Tot Ghişe l-a nominalizat şi pe fostul premier, Călin-Popescu Tăriceanu, persona non-grata în prezent în cadrul partidului, susţinând că acesta şi-a exprimat în ultima perioadă dorinţa să candideze. "Membrii PNL care vor participa la Congres vor alege dintre candidaţii care vor fi la acea vreme. Odată reîntors, va candida şi dl. Tăriceanu, şi-a exprimat această intenţie în mod repetat", a declarat Ghişe.

Manea se tăvăleşte de râs când aude de Tăriceanu

Candidatura lui Tăriceanu este motiv de amuzament pentru preşedintele pe municipiu al PNL Constanţa, Victor Manea, care aproape că îl trimite pe fostul premier să se mai înscrie încă o dată în partid şi să reia practica cotizaţiei. Reînscris recent în partid, la Satu Mare, Tăriceanu este criticat de colegi că nu s-a întors cum ar fi fost în mod normal, la Sector 1 Bucureşti. Potrivit lui Manea, prin plecarea din partid, lui Tăriceanu i s-a "raşchetat" vechimea şi ar putea fi nevoit s-o ia "de la zero". "Dacă ar vrea să candideze, ar trebui să-i dea Delegaţia Permanentă, cum i-a dat şi domnului Iohannis, o derogare, pentru că nu are vechimea necesară în partid. Păi, abia s-a înscris la Satu Mare, nu? Aşa e statutul PNL. El a demisionat. Dacă s-a considerat că s-a reînscris, trebuie să-i Delegaţia Permanentă derogare, ca să poată să candideze. Nu a venit să ceară derogarea", a declarat Manea, pentru "Replica".

Nu au fost singurele situaţii tensionate din cadrul Delegaţiei Permanente a PNL, de miercuri. Vicepreşedintele PNL, Norica Nicolai, a anunţat că primarii liberali trec de partea lui Tăriceanu şi a cerut ca cei 900 de primari ai PNL să fie invitaţi la consultări, pentru că aleşii locali sunt împotriva alianţei cu PDL.

Un alt conflict a fost între Ludovic Orban şi Rareş Mănescu, primul susţinând că doreşte lărgirea bazei de delegaţi, cu minim 2.000 de membri, în timp ce al doilea a propus 900 de delegaţi. Într-un final, s-a stabilit numărul de 1.550 de delegaţi, pentru data de 28-29 iunie a.c. Potrivit liderului local, Victor Manea, Constanţa va participa cu peste 30 de delegaţi.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218