REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Iohannis, către românii din Milano: Îmi doresc să readucem onoarea şi decenţa în politica românească

Iohannis, către românii din Milano: Îmi doresc să readucem onoarea şi decenţa în politica românească

Replica API 15 mai 2015 | 00:00 166

Îmi doresc să readucem onoarea şi decenţa în politica românească - See more at: http://www.replicaonline.ro/add/#sthash.fechm3tb.dpuf
Îmi doresc să readucem onoarea şi decenţa în politica românească - See more at: http://www.replicaonline.ro/add/#sthash.fechm3tb.dpuf

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, joi, reprezentanţilor comunităţii românilor din nordul Italiei, că a susţinut schimbarea legislaţiei electorale, care e primul pas în reformarea instituţiilor politice, şi a adăugat că acest efort trebuie dublat de reformarea internă a partidelor, potrivit mediafax.ro.

Şeful statului s-a întâlnit, joi seară, la un hotel din Milano, cu aproximativ 250 de români reprezentanţi ai comunităţii din diaspora italiană. Klaus Iohannis, alături de soţia sa, Carmen, a fost primit cu pâine şi sare, iar cei prezenţi au cântat imnul alături de şeful statului.

Klaus Iohannis le-a mărturisit românilor aflaţi în această ţară că, venind spre Italia - pentru a doua oară în decurs de câteva săptămâni - s-a gândit ce reprezintă acest drum.

”Este drumul pe care îl fac peste un milion dintre compatrioţii mei, atunci când vin acasă de sărbători sau ca să-şi vadă familia. Este drumul care îi desparte de casă. Peste un milion de români au plecat să trăiască şi muncească în Italia pentru că ţara lor, în care s-au născut şi pe care o iubesc, nu le-a putut oferi şanse mai bune. Şi la fel ca ei, mulţi alţii aflaţi în toate colţurile Europei şi ale lumii. Vă vorbesc vouă, astăzi, faţă-n faţă. Dar prin intermediul vostru le vorbesc tuturor acestor compatrioţi ai noştri”, a spus preşedintele Iohannis.

El s-a referit şi la aşteptărilor românilor care trăiesc în afara ţării: ”Vă spun cu toată deschiderea: ştiu că aveţi speranţe mari, ştiu că după ani de deziluzii timpul nu mai are răbdare şi că aveţi aşteptări de la mine. Le înţeleg şi încerc să răspund la ele. Poate nu în modul consacrat în ultimii 25 de ani în politica românească. Dar cu siguranţă voi răspunde la ele în modul meu, pe care îl cunoaşteţi deja şi pentru care mi-aţi acordat încrederea: păstrând nişte principii şi valori şi onorând promisiunea de a face o altfel de politică”, a ţinut să afirme Klaus Iohannis.

Şeful statului a menţionat că unul dintre drepturile fundamentale este acela de a alege şi a fi ales şi a adăugat că nu întâmplător aa susţinut schimbarea legislaţiei electorale.

”Acesta este un prim pas în reformarea instituţiilor politice. Esenţial, dar nu suficient. Efortul modificărilor legislative va trebui dublat de reformarea internă a partidelor şi de alt mod de selecţie. Tocmai de aceea, nu voi înceta să vorbesc public despre nevoia de a avea oameni politici integri, bine pregătiţi şi care înţeleg că sunt în serviciul public. Îmi doresc să readucem onoarea şi decenţa în politica românească”, a declarat şeful statului.

Potrivit lui Klaus Iohannis, ”acestea nu sunt lucruri care se pot scrie într-o lege sau impune de către cineva, ci ele se vor câştiga în timp prin efortul nostru comun şi consecvent, al său, ca preşedinte şi al celor care cred într-o altfel de politică”.

Klaus Iohannis i-a transmis primarului din Milano că acest oraş a fost, în afară de oraşul său, Sibiu, evident, unul din preferatele sale încă cu mult timp înainte să vină în vizită, în calitate oficială.

”Mulţi dintre cei prezenţi astăzi aici vin din comunitatea românească din Milano, mulţi alţii vin din comunităţile româneşti din nordul Italiei. Dumneavoastră, domnule primar, conduceţi un oraş care de mult timp a înţeles că diversitatea etnică, culturală, religioasă, nu este o ameninţare, ci o şansă de dezvoltare. Vă doresc mult succes şi fiţi sigur că o să mai vin pe aici!”, i-a transmis Klaus Iohannis acestuia.

La finalul discursului, preşedintele a făcut din nou baia de mulţime obişnuită la toate întâlnirile cu comunităţile de români din afara ţării. Şeful statului, alături de soţia sa, a făcut fotografii şi a ascultat mesajele celor din diaspora.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367