REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Iohannis către românii din străinătate: Dragii mei, nu veniţi anul acesta acasă de sărbători

Iohannis către românii din străinătate: Dragii mei, nu veniţi anul acesta acasă de sărbători

Replica API 4 aprilie 2020 | 00:00 1290

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un apel, vineri, către românii din străinătate să nu vină acasă de Paşte.

"Se apropie cu paşi repezi cele mai importante sărbători creştine. Sunt sărbători ale luminii, ale comuniunii, ale solidarităţii şi bunătăţii, pe care oamenii le celebrează în mod firesc an de an alături de familie şi de cei apropiaţi. De data aceasta însă, Învierea Domnului găseşte întreaga omenire într-un moment de criză profundă, în plină epidemie provocată de un virus ucigaş", a subliniat Iohannis la Cotroceni.

El a afirmat că vizita românilor din diaspora poate fi "extrem de periculoasă" pentru cei ce le sunt dragi.

"Fac un apel către românii din diaspora, un apel necesar, dar care mă umple de tristeţe: dragii mei, nu veniţi anul acesta acasă de sărbători. Este foarte important să înţelegeţi, oricât de greu ar fi, că revenirea în ţară, în sânul familiei, poate fi extrem de periculoasă atât pentru voi, cât şi pentru cei la care ţineţi atât de mult", a mai spus şeful statului.

Aceste sacrificii, a arătat şeful statului, trebuie făcute pentru un viitor sigur.

"Anul acesta vom fi alături de cei dragi, dar de la distanţă, pentru că este singurul mod prin care ne putem exprima afecţiunea faţă de cei pe care îi iubim fără a le periclita viaţa şi sănătatea. Vom face astăzi aceste sacrificii dureroase pentru a putea fi din nou împreună mai târziu. Pentru milioane de credincioşi este o dramă reală să nu poată merge de sfintele sărbători la Biserică, dar aveţi încredere, această perioadă dificilă va trece şi ne vom reuni în bisericile noastre cu şi mai multă credinţă", a punctat el.

Din nou, Iohannis a amintit de recomandările făcute în lumea întreagă în contextul pandemiei COVID-19.

"Acum însă nu există nicio altă cale de a vă proteja pe voi şi pe apropiaţii voştri decât aceea de a sta acasă, de a respecta cât mai mult regulile de distanţare socială. Aceasta este cea mai puternică şi plină de dăruire manifestare a dragostei creştineşti şi a iubirii aproapelui", a afirmat şeful statului, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Inchide granitele plavanule chiar daca ai datorii morale diasporei cu ajutorul careia acum esti presedinte sau mai bine pleaca tu la ei sa ne faci si noua un bine
1
0
stati dreq boschetilor mercenari pe unde ati fugit,avem destui tigajimsi asa aici. Dava veniti,va dam cu drag bacterii rezistente la orice,sa va tina de urit covidului adus de voi. Si da,ventilatoare nu sint,iar paturi spital nici atit.De cind v.ati carat sau mai inmultit carcalacii din spitale,va asteapta!
0
0
Nu se rezolva cu rugaminti. Trebuie inchise granitele pana trece pandemia. Numai asa se poate stopa extinderea.
4
0
Foarte bine spus dar ai uitat sa completezi ca pentru ei au votat serviciile, de aia johanus a avut 2 milioane de voturi in diaspora adica 99 la suta!!!
4
1
Omul se refera la cei care lucreaza acolo legal, cu contract si in consecinta au aceleasi drepturi cu angajatii din tarile respective,au unde sa stea. Ce te faci cu macar un milion si jumate de infractori si altii care lucreaza la negru? Pe ei cine-I suporta acolo,in strainatate? Fiind romani,suntem obligati sa-i primim pe acesti indivizi si da,ei nu sunt din cei ce au votat ca fiind diaspora,pentru ca ei oricum au mers pe blat acolo. Virusul ca virusul,insa cresterea faptelor cu violenta va fi si mai mare. E nevoie de multa duritate din partea organelor de forta si a justitiei.
3
0
sau daca veniti, dragi diasporezi, treceti pe la Cotroceni cu totii sa va felicitati presedintele pt al doilea mandat
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614