REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Iohannis caută VINOVAȚII pentru umilirea diasporei. Ar putea rechema unii ambasadori

Iohannis caută VINOVAȚII pentru umilirea diasporei. Ar putea rechema unii ambasadori

Replica API 29 decembrie 2014 | 23:18 158

Președintele Klaus Iohannis a declarat că se realizează în acest moment o analiză privind modul în care s-a desfășurat votul în diaspora la alegerile prezidențiale din noiembrie.

Zeci de mii de români din străinătate nu au reușit să voteze în cele două tururi de scrutin din noiembrie. Oamenii au stat la cozi imense în marile capitale euroepene. În Paris și Torino, românii care încă așteptau să voteze la închiderea urnelor au fost dispersați cu gaze lacrimogene de forețele speciale.

Întrebat dacă va rechema vreun ambasador de la post pentru dezastrul din noiembrie, președintele a spus:

„S-ar putea tehnic face aşa ceva, este nevoie însă de o analiză mai profundă. Pregătirile au fost parţial inadecvate, pur şi simplu, cu toate că separe că unii ambasadori au atras atenţia că sunt insuficiente secţii de votare, iar în secţiile de votare sunt insuficiente cabine de vot. Aceste lucruri, dacă s-ar fi dorit, s-ar fi putut remedia”, a spus Iohannis într-un interviu acordat pentru TurnulSfatului.

Departamentul Național Anticorupție (DNA) anchetează în acest moment neregulile la votul din strănătate. Foștii ministștri de Externe, Titus Corlățean și Teodor Meleșcanu, au demisionat în noiembrie din cauza scandalului votului în diaspora.

Noul ministru de Externe, Bogdan Aurescu, nu comentează în niciun fel umilințele prin care au trecut românii la cozile rușinii.

ReporterVirtual.ro a deschis o pagină de sesizări, unde orice român care a întâmpinat probleme la votul din noiembrie poate depune o plângere.

paginadepolitica.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367