REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° ConstanÈ›a Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° ConstanÈ›a MarÈ›i, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Iohannis, de Ziua Mondială a Mediului: Trebuie să punem capăt fenomenului defrişărilor ilegale

Iohannis, de Ziua Mondială a Mediului: Trebuie să punem capăt fenomenului defrişărilor ilegale

Replica API 6 iunie 2020 | 00:00 1209

Preşedintele Klaus Iohannis trage un semnal de alarmă privind defrişările ilegale din România şi face apel la toţi cetăţenii să participe la programele de reîmpădurire, mesaj dedicat Zilei Mondiale a Mediului.

Klaus Iohannis

"Trebuie să punem capăt fenomenului defrişărilor ilegale şi să ne implicăm cu toţii în programele naţionale de reîmpădurire a României! Este nevoie să acţionăm concret pentru reducerea emisiilor de carbon, învăţând astfel să trăim în armonie cu mediul înconjurător", arată şeful statului într-un mesaj transmis de Administraţia Prezidenţială.

El afirmă că "problemele de mediu cu care se confruntă astăzi România reclamă o acţiune hotărâtă din partea tuturor autorităţilor responsabile pentru a combate poluarea, defrişările ilegale şi contaminarea cu deşeuri".

"România are o bogăţie naturală extraordinară, cu păduri seculare, specii de animale rare şi habitate dispărute din alte părţi ale Europei. Pentru a păstra toate aceste bogăţii, avem nevoie, mai mult ca oricând, de strategii eficiente, de legislaţie coerentă, de administrarea responsabilă a resurselor naturale, de sprijinirea industriilor nepoluante şi tot ce ţine de economia verde", mai adaugă preşedintele.

În acest sens, face apel la educaţia ecologică şi implicarea civică.

"Ca întotdeauna, susţin iniţiativele dedicate conservării calităţii mediului şi utilizării raţionale a resurselor naturale. Cu această ocazie, le mulţumesc, astăzi, tuturor celor care s-au implicat activ în toţi aceşti ani în domeniul ecologic, cu rezultate benefice pentru societatea noastră, şi îi îndemn să meargă mai departe pe acest drum", afirmă Iohannis, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lupul moralist !!!
2
0
Spune asta lui finu!
2
0
Dar legi pt a opri betoanele care rasar ca ciupercile in CT nu se pot face oare????
0
0
despre averea adunata de Flutur nimic ?
3
0
Sa nu se mai taie padurile doar austriacul finul meu are voie.
5
0
Werner este un personaj de cascadorii rasului. Tipul isi bate joc de inteligenta unor romani, si aici nu ma refer la cei care l-au votat ca aia stim ca nu fac parte din categoria oamenilor ce au capacitatea de a discerne binele de rau, macar.
5
0
Corect,decat sa faci defrisari ilegale,nu e mai bine cu legi care sa favorizeze defrisarile din Romania,in asa fel incat alte tari sa nu fie nevoite sa-si beleasca padurile? Svaiterhofer ala e perfect,el poate sa barbiereasca totul,legal bai,fraieriloe de romani! Copii si nepotii sa se sufoce,animalele sa piara in nisipul desertic din viitoarea Romanie fara vegetatie,fara demnitate,plina de stapani straini dar da,membra ,,Uie'' .
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920