REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Iohannis, despre anticipate: Nu exclud absolut niciun scenariu

Iohannis, despre anticipate: Nu exclud absolut niciun scenariu

Replica API 21 ianuarie 2020 | 00:00 502

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat luni că nu exclude niciun scenariu cu privire la declanşarea alegerilor anticipate.

Şeful statului a fost întrebat într-o conferinţă de presă organizată la Palatul Cotroceni dacă exclude din start ca premierul Ludovic Orban să demisioneze din funcţie, dacă nu se ajunge la alegeri anticipate prin moţiune de cenzură.

"Eu nu exclud acum, din start, absolut niciun scenariu, dar, într-adevăr, chestiunea demisiei nu a fost discutată", a spus Iohannis.

Întrebat dacă, în cazul în care demisia premierului va rămâne singura variantă pentru declanşarea anticipatelor, va recurge la această modalitate, şeful statului a răspuns: "La momentul când se va discuta această chestiune, cu siguranţă se va face şi un anunţ public".

Preşedintele Iohannis a adăugat că îşi doreşte ca Ludovic Orban să rămână premier şi a reiterat că şansele să se ajungă la alegeri anticipate sunt de 50%.

Despre alte persoane din PNL care ar putea prelua funcţia de prim-ministru, el a apreciat că acest partid a avut întotdeauna personalităţi "pentru toate poziţiile din statul român".

Iohannis a arătat că nu i se pare oportună discuţia cu privire la un guvern de uniune naţională în cazul anticipatelor şi că îşi doreşte un executiv liberal.

"Nu mi se pare oportună discuţia despre un guvern de uniune naţională. Eu îmi doresc un guvern liberal. Şi variantele sunt fie anticipate, fie guvern liberal. Orice altă variantă, cel puţin pentru mine, nu intră în discuţie", a subliniat şeful statului, scrie AGERPRES.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa zicem ca ai ambitie si cistigi tot ce faci dupa aceia dictatura romini trezitiva deja faci numai ce vri tu
1
0
Scenariul nostru: anulati pensiile speciale si militarilor din perioada comunista care nu au facut nimic pentru tara si pensiile speciale ale magistratilor care judeca extrem de stramb.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218