REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Iohannis, despre bătălia de la Mărăşti

Iohannis, despre bătălia de la Mărăşti

Replica API 19 iulie 2017 | 00:00 370

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că bătălia de la Mărăști este un simbol că nimic nu poate sta în calea împlinirii proiectelor importante ale națiunii, subliniind că pentru România proiectul european este garantul unui viitor de securitate, bunăstare și pace, notează Agerpres.

El a arătat că bătălia de la Mărăști a fost prima mare victorie a Armatei Române în Războiul de întregire a neamului și a fost înfăptuită prin jertfa de sânge a militarilor români, conduși de mareșalul Alexandru Averescu, generalii Arthur Văitoianu, Alexandru Mărgineanu și Nicolae Arghirescu.

"În numele statului român, am venit aici pentru a arăta recunoștința noastră și pentru a cinsti memoria acestor eroi. Pe sacrificiul lor se sprijină România de astăzi, un stat unit, demn și respectat. (...) Locul în care ne aflăm astăzi s-a reclădit din temelii după Marea Unire și este o pildă a renașterii din cenușa jertfei. El este un simbol al faptului că nimic nu poate sta în calea împlinirii proiectelor importante ale națiunii, atunci când energia sa este valorificată prin responsabilitatea clasei politice și, mai ales, atunci când sacrificiile fiecărei generații nu sunt deturnate de demagogie și populism", a afirmat Iohannis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel mai mult a avut de castigat Franta. Romania a iesit din neutralitate la presiunea Frantei si a Rusiei. Trebuia deschis un nou front pt ca armatele franceze sa se poata regrupa. Rusii nu-i mai puteau ajuta pt ca sodatii erau influentati de propaganda bolsevica si nu mai voiau sa lupte. Si dupa revolutia lor, rusii s-au lasat de tot. A trebuit sa fie goniti de aici, ca nu mai plecau. Si asa a ajuns Romania in WW1, cu soldati in opinci sau in picioarele goale, prost inarmati, prost hraniti, prost pregatiti si prost echipati trimisi sa fie carne de tun.
1
0
iohanus mama,la marasti generalul averescu si-a castigat gradul de maresal,o stea de aur cu diamant pe centru,omorand din placere,din prostie 17000 de soldati,gradati,ofiteri in scopul de-a cucerii un deal fortificat,cand tarasenia putea fi ocolita fara dureri de cap,asa cum achizitionezi din poala lui donald duck patriotul cam asa a facut si averescu,care acuma banuiesc ca face lungimi in cazanul cu smoala
1
0
au murit ca prostii soldatii carne de tun aruncati la bataie impotriva nemtiilor care trageau non stop la mitraliera , bravo generalilor pulii !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218