REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Iohannis, despre pensii: CCR a constatat că Parlamentul nu poate lua decizii care pun în dificultate finanţele

Iohannis, despre pensii: CCR a constatat că Parlamentul nu poate lua decizii care pun în dificultate finanţele

Replica API 2 septembrie 2020 | 20:40 1233

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat intenţia social democraţilor de a face modificări la rectificarea bugetară, astfel încât punctul de pensie să se mărească cu 40%, subliniind că, potrivit Curţii Constituţionale, în Parlament nu se pot lua decizii care pun în dificultate finanţele publice ale ţării.

"Este un demers politicianist, populist, electoralist, fără niciun fundament. Am mai discutat aceste chestiuni, statul poate să plătească numai atât cât este la dispoziţie şi nu mai mult. Guvernul a motivat în nenumărate rânduri de ce creşterea pensiilor - atenţie, creşterea pensiilor! - este doar de atât cât este. Chiar i-am auzit pe unii din partidul menţionat de dumneavoastră afirmând cu nesimţire în spaţiul public că pensiile au fost tăiate. Nu, pensiile au fost majorate şi fiecare pensionar va putea să verifice pe fluturaşul de pensie că i-a crescut pensia. Dar, mai mult decât atât, asta au explicat şi premierul şi ministrul Finanţelor, nu s-a putut merge pe majorare", a arătat preşedintele, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Cotroceni, scrie Agerpres.

Iohannis a adăugat că, în momentul în care economia îşi va reveni, se vor găsi soluţii pentru majorările aşteptate.

"Sigur, după ce economia îşi va reveni, fiindcă avem o problemă cu economia, după ce îşi va reveni, sigur se vor găsi soluţii pentru a veni cu majorările care sunt aşteptate, toată lumea le aşteaptă şi putem să înţelegem, pot să înţeleg foarte simplu acest lucru, însă să vii acum în Parlament şi să spui că din opoziţie ştii mai bine decât guvernul câţi bani sunt, mi se pare un demers total contraproductiv. Şi vreau să subliniez în acest fel şi o chestiune care recunosc că mi-a plăcut, Curtea Constituţională a constatat că în Parlament nu se pot lua decizii care pun în dificultate finanţele publice ale ţării şi asta mi se pare o chestiune deosebit de importantă. Nota bene: PSD nu poate din opoziţie să pună în dificultate finanţele publice. Ar fi absurd şi ei cunosc foarte bine motivaţia, s-au jucat cu această legislaţie, au amăgit pensionarii la vremea respectivă, cu toate că au ştiut foarte bine că această mărire nu va fi posibilă", a spus Iohannis.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat miercuri că premierul Ludovic Orban va fi beneficiar de pensie specială şi nu are niciun fel de grijă faţă de vârstnicii României, iar cel mai probabil săptămâna viitoare social-democraţii vor face modificarea la rectificarea bugetară, astfel încât pensiile să se mărească cu 40%.

"Astăzi am convocat şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei şi Senatului, am distribuit către comisii rectificarea bugetară şi probabil că săptămâna viitoare vom face şi modificarea şi vom elimina acea diminuare a majorării punctului de pensie cu 26%, pe care a făcut-o Guvernul Orban", a spus Simonis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe Iohannis nu-l doare nici in cur de romani,mai ales ca si daca l-ar durea,are cine sa-l linga acolo zilnic,cu limbile antrenate pe curul lui Basescu.El,magraonul de la Cotroceni are casele lui,are asigurata una gratis de la stat ,in plus, la terminarea mandatului,are parintii in Germania ,nu are copii,adica dupa el,potopul. Lichelele care-i ling curul la fel,au asigurat viitorul si nu le pasa nici ca la batranete lumea le va spune cat de rai si ticalosi au fost in viata si cata scarba provoaca. Nu au constiinta umana. Dar hei,noi i-am votat !
2
0
Mars odiosule!Cum tu te stergi la cur cu Constitutia si deciziile CCR asa si parlamentul va face!40% marirea punctului de pensie!
3
0
Am citit o si pe asta! Ca orice ce cetatean roman respecta legile! Poate orice cetatean roman NU respecta legile. Oricare ar fi acelea.
0
0
E lege. Tu intelegi ce ai semnat si publicat in Monitorul Oficial? Legea de majorare a pensiilor cu 40%. Nu cu 14%. Legea inseamna ceva pentru voi? Sau voi o respectati doar daca va aduce profit? Esti cetatean roman? Respecti toate legile din Romania. Ca orice cetatean.
5
2
Guvernul TAU nu poate asta. Ce ar fi sa faceti loc celor care pot? Hai, la Sibiu, ca ne-ai ajuns...
12
4
Esti bass mister adica out
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102