REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Iohannis: Dragi români, purtaţi mască, păstraţi distanţa ca să scăpăm de epidemie

Iohannis: Dragi români, purtaţi mască, păstraţi distanţa ca să scăpăm de epidemie

Replica API 13 august 2020 | 00:00 976

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut apel, miercuri, la români să poarte mască şi să păstreze distanţa, în contextul în care s-a înregistrat un nou record privind numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Klaus Iohannis

"Dragi români, astăzi din păcate avem iarăşi un record total nedorit peste 1.400 de persoane găsite de ieri până astăzi cu COVID 19. Este prea mult şi vă rog, vă invit pe toţi, purtaţi mască, păstraţi distanţa ca să scăpăm de epidemie", a spus şeful statului într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

El a arătat că a avut miercuri o discuţie cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

"Ne apropiem de alegeri locale, ne apropiem de începutul anului şcolar şi trebuie să ne asigurăm că toate măsurile care pot fi luate pentru a proteja sănătatea oamenilor sunt luate. În acest sens, am dorit să ştiu astăzi foarte detaliat de la ministrul Sănătăţii ce măsuri sunt în curs, ce măsuri sunt pregătite şi cred că oamenii lucrează la modul cel mai serios pe această temă", a spus Iohannis, scrie Agerpres.

Şeful statului a punctat că în prezent în Uniunea Europeană nu există un vaccin anticoronavirus aprobat, dar că România s-a înscris pentru 10 milioane de doze atunci când acesta va fi disponibil.

"Este important pentru români să ştie că la acest moment în UE nu există un vaccin acceptat, aprobat, însă UE sprijină mai multe proiecte de cercetare şi sperăm ca într-un viitor cât se poate de apropiat să beneficieze de un vaccin. România este parte din acest efort şi România s-a înscris la UE în prima etapă pentru 10 milioane de doze de vaccin atunci când primul vaccin va fi disponibil în UE", a spus Iohannis

Întrebat dacă România ia în calcul să încheie un contract cu Rusia pentru un vaccin, în contextul în care această ţară a anunţat că a înregistrat un vaccin împotriva împotriva COVID-19, preşedintele Iohannis a răspuns: "România este parte din Uniunea Europeană şi încheie precontracte cu entităţi din Uniunea Europeană. (...) Nu există nicio validare externă pentru acel vaccin".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da-ti demisia cu tot cu guvernul tau care a saracit tara !
3
1
Bai Iohannis,ia da tu dispozitie sa se faca testari in masa gratuite !Noi purtam masca,tu ce mama dracului faci? Pai daca otate sunt doar in sarcina noastra,tu si guvernul tau de cacaciosi la ce mai stati acolo,la ce dracului mai sunteti platiti din banii poporului? Bagatori de seama si din aia cu sfaturi sunt si gratis.Ia mai taci in loc sa debitezi aiurea!
1
1
Amice esti idiot! Daca tu crezi ca a purta masca te fereste de ceva esti mai prost decat pari!
0
3
''cetatean'' permite-mi sa-ti amintesc ca a purta masca nu o faci de dragul nimanui, asta in ideea in care pretinzi ca ai cap-o faci pentru tine insuti si pentru cei dragi. Nu amesteca ura cu realitatea. Este usor sa improsti cu noroi, dar cel improscat esti chiar tu, care ai dovedit ca emiti pareri de dragul razbunarii
4
0
Daca am scapa de voi, am purta masca cu drag......
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102