REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Iohannis, după întâlnirea cu Merkel: Am propus înfiinţarea unei agenţii europene de combatere a terorismului

Iohannis, după întâlnirea cu Merkel: Am propus înfiinţarea unei agenţii europene de combatere a terorismului

Replica API 10 septembrie 2016 | 00:33 267

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, după întâlnirea cu Angela Merkel şi cu premierii Belgiei şi al Luxemburgului, că a propus în cadrul discuţiilor înfiinţarea unei agenţii europene de combatere a terorismului, care să preia atribuţiile celorlalte instituţii din domeniu şi care ar putea duce la creşterea securităţii în Uniunea Europeană.

"Dacă vorbim despre o temă care este centrală în toate dezbaterile naţionale, securitatea, trebuie să vedem cele două aspecte: securitatea externă, şi vorbesc despre întărirea controlului la graniţele externe ale Uniunii Europene, şi securitatea internă, în special prevenirea actelor de terorism. Din păcate am avut prea multe astfel de acte", a spus Iohannis, precizând că aceasta a fost o temă majoră a discuţiilor.

Preşedintele a afirmat că a constatat "un larg consens" pe această temă şi se arată convins că în viitorul apropiat vor exista măsuri concrete care să îmbunătăţească situaţia. El a prezentat chiar una dintre propunerile sale pe această temă.

"Am propus ca o măsură concretă, deocamdată este o propunere şi vedem cum se poate transpune în practică, crearea unei agenţii europene de combatere a terorismulul. Ar fi o măsură concretă care ar înlcui multiplele autorităţi care se ocupă de prevenirea terorismului şi ar putea realemente să crească securitatea propriu zisă, dar şi sentimentul securităţii în interiorul UE", a explicat Iohannis, conform News.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a mers vineri la Berlin, unde a avut o întâlnire cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, şi cu premierii din Belgia şi Luxemburg, în pregătirea reuniunii informale a Consiliului European de la Bratislava, pe tema viitorului Uniunii Europene.

La o întâlnirea de lucru cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, participă şi Charles Michel, premierul Belgiei, şi Xavier Bettel, premierul Marelui Ducat de Luxmburg.

"Întâlnirea are loc în contextul procesului de pregătire a reuniunii informale a Consiliului European de la Bratislava, din 16 septembrie, care va avea ca subiect de dezbatere viitorul Uniunii Europene în noul cadru creat după referendumul din Regatul Unit al Marii Britanii. Reuniunea de la Berlin face parte din seria de contacte pe care preşedintele României le are cu lideri europeni în cadrul acestui proces de reflecţie privind viitorul Uniunii Europene", potrivit Preşedinţiei, relatează rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614