REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Iohannis: Evaluarea că partenerii străini se amestecă în politica internă - greşită

Iohannis: Evaluarea că partenerii străini se amestecă în politica internă - greşită

Replica API 13 septembrie 2018 | 00:00 355

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că semnalele venite din partea partenerilor externi privind respectarea statului de drept trebuie luate foarte în serios, punctând că evaluarea unor politicieni români conform căreia aceştia se amestecă în politica internă este fundamental greşită, notează Agerpres.

"Aceste semnale venite de la partenerii noştri trebuie să fie luate foarte, foarte în serios. Noi suntem împreună în UE şi împreună vrem să construim o Uniune mai puternică şi atunci, dacă într-o parte apar probleme care atrag atenţia, este bine ca toată lumea să reacţioneze în ideea de a îmbunătăţi întregul mers.

Ştiu că în politica românească sunt voci care acuză că partenerii noştri se amestecă în treburile interne ale României. Această abordare este fundamental greşită, tocmai în virtutea faptului că suntem împreună în UE este obligatoriu ca atunci când ceva nu merge neapărat aşa cum trebuie să se atragă atenţia.

Aceste semnale trebuie luate foarte, foarte în serios, cum de altfel trebuie luată foarte în serios şi opinia unor actori avizaţi externi, cum este, de exemplu, Comisia de la Veneţia, care în zilele următoare se va afla în România nu pentru a ne critica, acesta este un discurs populist greşit.

Oamenii vin ca să ne ajute să construim o legislaţie mai performantă, mai modernă. Anumite abordări populiste prin care se arată că ar veni unii străini să ne înveţe cum să ne rânduim noi ţara le refuz clar şi categoric. Noi suntem într-o uniune a valorilor. Noi dorim să ne consultăm cu parteneri bine intenţionaţi care vin să ne ajute.

Aceste lucruri trebuie foarte, foarte bine înţelese şi aceste lucruri sunt importante pentru noi toţi. Nu putem să fim parte într-o comunitate de valori şi să ne izolăm faţă de această de comunitate", a spus şeful statului la conferinţa comună cu premierul Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, care efectuează o vizită oficială în România.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce dor o sa ne fie de Basescu! El a dat LEGE ca toti hotii astia din parlament, primarii, CJ..etc. sa aleaga: Vor sa faca afaceri sau vor in demnitati publice? Atunci au ales. Unii in privat altii demnitari in fubctii publice. Tot Basescu a anulat toate pensiile speciale si a dispus: Calculul tuturor pensiilor sa se faca dupa CONTRIBUTIVITATE, nu dupa altceva! Si a LEGIFERAT. Bine.
1
1
Iohannis este un buboi al isotoriei romanesti. La viitoarele alegeri,tragem apa dupa el. El si Base,niste pete maron in istoria romaneasca.Ei doi si acolitii lor,niste toxine cu duhoare diavoleasca.
2
2
de cand trag in piept cate un joint has tag vad lumea corect ,muie PNL ,muie Iohannis,muie usr cu mult cacat ! nu
3
2
Draga vasile, daca nu erau strainii nici psedeul nu mai exista si nici ucigasul ilici iliescu. Pentru ca astia rezista si au rezistat pe pozitia hotului numai indatorind tara pentru decade intregi. Saracia de azi se datoreaza numai voturilor date de idioti care au primit o pomana de 2 lei. Muie dragnea, muie pesede !!!
3
3
nu doar strainii sunt de vina pentru subminarea economiei nationale vinovati sunt si romanii care au ''guvernat''Romania.de fapt vina e a noastra 100% ca doar n-a fost razboi sa zici ca ti s-a luat cu forta.Asa ca... daca-i dai nas lui Ivan ti se suie pe divan.Sa nu mai spunem ca Ceausescu ne-a lasat o tara bogata frumoasa si fara analfabeti.Ceausescu a fost genial!Om simplu,dar cu dragoste de tara!O calitate RARA pe la noi.Dumnezeu nu doarme...
4
2
Bai Iohanis noi ne-am cam saturat de astfel de ajutor strain in urma caruia nu mai avem banci, retele de distributie, mine de carbune, aur, uraniu, fabrici de tractoare, camioane, autobuze, masini agricole, fabrici de zahar, bere, ciocolata, lapte, etc.
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218