REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Iohannis: Examenele naţionale - desfăşurate fizic, cum au fost planificate

Iohannis: Examenele naţionale - desfăşurate fizic, cum au fost planificate

Replica API 29 mai 2020 | 00:00 1099

Examenele naţionale vor avea loc fizic aşa cum au fost planificate şi anunţate de câteva săptămâni, începând din 15 iunie, iar în ceea ce priveşte Evaluarea Naţională se va organiza în 29 iunie o a doua sesiune pentru copiii bolnavi sau în carantină, a declarat, joi, preşedintele Klaus Iohannis.

"Examenele naţionale vor avea loc fizic, aşa cum au fost planificate şi anunţate de câteva săptămâni. Evaluarea Naţională se va desfăşura începând cu 15 iunie, aşa cum a fost planificată, după care vor avea loc examenele de Bacalaureat", a anunţat Iohannis.

El a spus că pentru copiii care sunt bolnavi sau sunt găsiţi cu febră la intrarea în şcoală, pentru cei izolaţi la domiciliu sau în carantină se organizează o a doua sesiune de Evaluare Naţională începând cu 29 iunie.

"A apărut o problemă pe care am dorit să o rezolvăm. Este posibil să fie copii care sunt bolnavi atunci când se ţin examenele, este posibil să vină copii la şcoală pentru examen şi la termometru să se constate că au febră şi nu pot să intre la examen. Pentru aceşti copii am considerat că trebuie să găsim o soluţie să primească totuşi aceeaşi şansă, ca şi copiii care pot intra la examen. Atunci se va organiza, vorbesc de Evaluarea Naţională, pentru copiii care sunt bolnavi, care sunt găsiţi cu febră la intrarea în şcoală, care izolaţi împreună cu familia la domiciliu, care sunt într-o localitate sau un cartier care este în carantină, pentru aceştia - deci pentru motive medicale şi de carantină - şi numai pentru aceştia se organizează o a doua sesiune de Evaluare Naţională începând din 29 iunie. Deci, Evaluarea Naţională se ţine aşa cum e planificată, pentru cei care sunt bolnavi sau izolaţi cu familia sau carantinaţi se organizează a doua sesiune", a precizat Klaus Iohannis, scrie Agerpres.

Iohannis a adăugat că, în privinţa Bacalaureatului, pentru a rezolva problema celor care nu pot veni, se va organiza o a doua sesiune în august.

"În privinţa Bacalaureatului, şi aici pot să fie probleme şi, pentru a rezolva pauşal problema celor care din varii motive nu pot veni la prima sesiune, se va organiza ca şi în alţi ani o a doua sesiune în august şi aceşti copii vor putea să participe la o a doua sesiune de Bacalaureat în august", a mai spus preşedintele.

El a transmis că trebuie respectate regulile pentru a trece cu bine peste perioada de epidemie.

"Vă repet, dragi români, dragi tineri, dragi copii, cu toţii vom reuşi să trecem cu bine peste această perioadă de epidemie dacă respectăm distanţarea, purtăm mască în spaţiile închise şi avem grijă să ne spălăm pe mâini cât mai des", a adăugat şeful statului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pandemiei putem face o exceptie domnule Presedinte,sunt unui din votantii dumneavoastra.
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920