REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Iohannis explică de ce i-a numit pe unii politicieni „euro-ofuscați”

Iohannis explică de ce i-a numit pe unii politicieni „euro-ofuscați”

Replica API 24 mai 2018 | 00:00 250

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat termenul de ”euro-ofuscare” folosit atunci când s-a referit la reacţia unor lideri politici, el spunând că după atenţionarea Comisiei Europene privind devierea semnificativă de la ţintele de buget anumiţi politicieni au avut "o atitudine de băieţi supăraţi că au fost prinşi cu mâţa în sac", scrie News.ro.

"Nu asta este atitudinea care corectează comportamentul şi de asta am spus: mi s-au părut aşa, artificial jigniţi, supăraţi şi, fiindcă a venit o atenţionare din zona Comisiei, mi s-a părut că acest cuvânt, euro-ofuscat, ar descrie destul de bine aceste reacţii", a afirmat Iohannis la finalul vizitei uzinei Automobile Dacia S.A.

De asemenea, întrebat la cine s-a folosit când a folosit expresia "actanţi politici care au o euro-ofuscare”, preşedintele a spus: “După atenţionarea mea benignă referitoare la absorbţia fondurilor europene, a venit o evaluare un pic mai dură, chiar din partea Comisei, care atenţionează că România, în continuare, are o deviere semnificativă de la ţintele de buget. Acest lucru, evident este adevărat, trebuie să ne dea de gândit şi trebuie să ducă la o anumită acţiune din partea guvernanţilor. Din păcate, am văzut la diferiţi politicieni, care au treabă cu aceste lucruri, că nu numai că nu au recunoscut că aşa este, au avut o atitudine de băieţi supăraţi că au fost prinşi cu mâţa în sac. Nu asta este atitudinea care corectează comportamentul, de asta am spus: mi s-au părut aşa, artificial jigniţi, supăraţi”.

La dezbaterea despre industria auto la care a participat, la Piteşti, Iohannis a spus, că, dacă adunăm câţi kilometri de autostradă au promis guvernanţii din ultimii 20 de ani, ”am avea autostrăzi cât China”.

El a deplâns şi ceea ce a numit ”euro-ofuscare”, adică faptul că guvernanţii, în loc să corecteze când li se atrage atenţia asupra unor lucruri, ies la televizor şi inventează scuze, scrie digi24.

Şeful statului a mai afirmat că autorităţile guvernamentale trebuie să înţeleagă – odată pentru totdeauna – că investitorii străini nu trebuie priviţi cu adversitate şi că, dimpotrivă, Executivul ar trebui să facă toate eforturile pentru a aduce în România noi firme străine, cât mai performante.

Guvernul va adopta un pachet de investiţii strategice realizate prin parteneriat public-privat, urmând să fie realizate, în acest fel, trei autostrăzi, a anunţat joi premierul Viorica Dăncilă, înainte de şedinţa de guvern. Anunţul premierului vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a criticat ritmul lent al construirii de autostrăzi, precum şi faptul că proiectele referitoare la cele trei spitale regionale nu avansează.

Potrivit premierului, în acest prim pachet de investiţii sunt curpinse Autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov, Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni, Autostrada Bucureşti – Craiova – Lugoj, de la Craiova şi ramificaţie spre Calafat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tupeu cat 6 case pe Penalul Werner, cat a fost Guvernul lui baga capu in papusoi, acum il duce grija ca nu-ai mai ia leafa. Pai n-ai ba chirie de mii de euro.
2
1
care umbla cu sobolanu vopsit-in rosu-reinstalarea lui Iohannis la ''butoane''la Cotroceni va deveni un cosmar pt ca Iohannis va umbla cu ''pisica''special sa prinda sobolanii rosii.Ghinion!da dar prostu adica dracNea simte nevoia sa iasa in fatza sa racneasca si sa declame prostia.
0
1
astia sunt euro-ofuscati tu esti cel ce afirma ca astia fac aranjamente pe ascuns cu evreii, halal presedinte credeam ca o sa avem si noi un Havel ceva , dar ne-am pricopsit cu o copie palida a lui Basescu bine ca vin alegerile ....
5
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614