REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.8° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Iohannis: Graţierea nu este pentru cei din Parlament care o aşteaptă

Iohannis: Graţierea nu este pentru cei din Parlament care o aşteaptă

Replica API 24 ianuarie 2017 | 00:03 267

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că formula folosită pentru declanșarea referendumului din scrisoarea transmisă Parlamentului i s-a părut cea mai potrivită, el adăugând că pentru organizarea unei consultări naționale sunt ceva cheltuieli administrative, dar că nu din aceasta sărăcește bugetul României. "Această formulare este aceea care mi s-a părut cea mai potrivită", a spus Iohannis, întrebat care este explicația pentru care în scrisoarea transmisă Parlamentuluiși premierului Sorin Grindeanu nu apare şi cuvântul 'grațiere'.

El a indicat că se mai mai lucrează în ceea ce privește întrebarea care va fi formulată pentru referendum.

"Eu cred că ar fi fost mai natural să se gândească dumnealor la costuri înainte să înceapă un demers care evident a dus la această situație, însă eu nu cred că democrația se poate măsura în bani. Din când în când este nevoie de un referendum şi atunci se face. Sigur, sunt ceva cheltuieli administrative, dar vă asigur că de aici nu sărăcește bugetul României. (...) Până şi domnul Grindeanu, cred că în PSD, are dreptul la o opinie", a adăugat Iohannis, cu privire la declarațiile ministrului de Interne, Carmen Dan,și ale liderului PSD, Liviu Dragnea, privind oportunitatea referendumului în ceea ce privește legislația penală.

Întrebat ce garanții are că acest referendum va fi pus în aplicare, şeful statului a răspuns: "Eu cred că întotdeauna lucrăm înspre aplicarea legiiși atunci nu-mi pun această problemă", a spus Iohannis, conform Agerpres

"Am un plan B dacă aceste ordonanțe trec. Chestiunea cu referendumul e o chestiune politică. CEDO e ceva tehnic care trebuie rezolvat. Graţierea nu este soluţia. Asta să înţeleagă cei care se agită cu graţierea. Această discuţie îmi confirmă că la noi acasă s-a pus problema total greşit. S-a mers pe scoaterea unei teme din context într-un fel nepotrivit. Nu ştiu ce face guvernul. Nu exclud graţierea, dar nu pentru politicieni. E o aberaţie. Graţierea e pentru cei din închisori, nu pentru cei din Parlament care aşteaptă graţierea", a tunat Iohannis care spune că România are 18 luni la dispoziție pentru a-și rezolva problemele (…) Apare o hotărâre pilot. Nu concep să nu facem aşa ceva. Dacă nu facem timp de 18 luni ne facem de minune", a mai precizat Iohannis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369