REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Iohannis: În 1989, românii au cerut în stradă „Jos comunismul!”. Azi se aude iar acest strigăt

Iohannis: În 1989, românii au cerut în stradă „Jos comunismul!”. Azi se aude iar acest strigăt

Replica API 22 decembrie 2017 | 00:08 449

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă într-un mesaj postat pe Facebook la 28 de ani de la Revoluţie, că în 1989, românii au cerut în stradă „Jos comunismul!”, iar zi se aude iar acest strigăt, în opinia sa acesta fiind "semnalul dat politicienilor care dovedesc în aceste zile că nu vor să se desprindă de metehnele trecutului". De asemenea şeful statului remarcă faptul că am aşteptat pea mult ca adevărul să iasă la iveală în legătură cu evenimentele din decembrie 1989.

"În 1989, românii au cerut în stradă „Jos comunismul!”. Astăzi se aude din nou acest strigăt. Este semnalul hotărât dat acelor politicieni care dovedesc în aceste zile că nu vor să se desprindă de metehnele trecutului. Apărarea idealurilor Revoluţiei Române înseamnă apărarea instituţiilor statului de drept, apărarea valorilor libertăţii şi democraţiei, precum şi respectul pentru cetăţean", scrie şeful statului.

Iohannis afirmă că la 28 de ani de la Revoluţia Română, gândul său se îndreaptă către românii care s-au opus în stradă dictaturii şi au luptat pentru libertate şi democraţie.

"Ei sunt eroii care au făcut posibil, prin sacrificiul şi curajul lor, miracolul eliberator care va rămâne pentru totdeauna în cărţile de istorie. Am aşteptat prea mult ca adevărul să iasă la iveală. Investigaţiile din Dosarul Revoluţiei trebuie finalizate, iar crimele şi abuzurile din decembrie 1989 pedepsite pentru ca victimelor să li se facă, în sfârşit, dreptate", consideră preşedintele Klaus Iohannis, scrie news.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PCR.PSD PDSR nu au fost votati niciodata de romani,criminalul iliescu,criminalul petre roman,criminalul isarescu au numarat voturile,in 1990 a castigat ion ratiu dar au rasturnat la numaratoare voturile CA IN 1946.Comunismul nu face casa buna cu romanul,comunismul este tinut in romania de rusia ,usa ,franta,anglia si germania.O dovada este faptul ca nici una din aceste tari nu a denuntat anexa la tratatul ruso-german -RIBENTROP -MOLOTOV, cand au anexat bucovina DE NORD,moldova la rusia si ucraina de astazi SI CADLRILATERUL LA BULGARIA.JOS COMUNISMUL
0
0
au luat toti cei ce pronunta ciuma rosie .....asa au luat-o , rosie....
0
1
cine are impresia ca dragnea,tariceanu si toti protejatii lor sunt preocupati de sanatatea si bunastarea Romaniei e naiv.tot circul e pentru scaparea de puscarie.pentru iohanis am stima macar datorita faptului ca e discret spre deosebire de basescu.
1
2
iohanus mama ce-ai patit,te prinde craciunul in romanica,te-ai luat cu vorba si uite ce dandana,macar putin pe la casa din miami s-o mai aerisesti
2
1
In 1989 romanii naivi chiar au crezut ca participa la o revolutie,cand de fapt era o miscare prin care niste banditi in colaborare cu securitatea, puneau mainile imputite pe tara ,ca apoi sa o tradeze,sa o faca muci si franjuri,cum vedem azi ca este. Iohannis este doar un om mic pe o functie enorm de mare in raport cu ce ar trebui sa-i fie potrivit. Adevaratii oameni mari nu sunt auziti,sunt marginalizati,scarbiti si multi din ei deja plecati in afara. Ciurucuri la conducere peste tot in tara,tot felul de derbedei scandalagii isi fac partide,oamenii voteaza tot cu curul,capul fiind la somn.
2
0
acest guvern este aces dintro majoritate aleasa de popor rusine Iohanis cu strilatul ala al tau defapt toata lumea estelibera la gindiri dar sa esi tu ca presedinte sa spui asa ceva sa instigi lumea la revolta nui corect asteapta si vei fi ales eu pe tine te vitez
4
0
Presedintele vandut multinationalelor inventeaza comunisti si penali doar, doar o mai gasi prosti ca sa-si dea demisia pe model Ponta ca sa puna guvernul sau de hoti veniti direct din strainatate cu ordine precise. Distrugeti Romania!
3
0
o marioneta a PNL,SRI pusa in functie nu aleasa de popor. minoritatea va rog: ciocu mic ca nici moartea nu va vrea de cat de penibili sunteti.
4
0
Asta spunea si 09.31...
2
2
daca asta are 6 case, vezi ce domenii are lingaul tau dragnea...a muncit omu' toata viata.
4
4
Bravo D.LE PRESEDINTE
5
6
Cu 6 case.
6
6
Ciuma rosie e SRI care a tradat Romania!
8
2
moarte pesede!!!
4
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614