REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Iohannis, în videoconferinţa pe tema COVID-19: Starea de urgenţă ţine 30 de zile şi este obligatoriu să ne mişcăm foarte repede

Iohannis, în videoconferinţa pe tema COVID-19: Starea de urgenţă ţine 30 de zile şi este obligatoriu să ne mişcăm foarte repede

Replica API 18 martie 2020 | 00:00 841

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în videoconferinţa cu premierul Ludovic Orban şi cu miniştrii responsabili în gestionarea epidemiei COVID-19, că starea de urgenţă este pentru 30 de zile, fiind necesar ca măsurile să fie luate foarte repede.

"Am emis decretul prin care se instituie starea de urgenţă în România pentru 30 de zile. Acest decret este unul destul de voluminos şi conţine măsuri pe care le-am discutat cu dumneavoastră şi cu ceilalţi miniştri, plus câteva măsuri care au fost considerate necesare în discuţiile cu membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care a avizat planul de măsuri, după cum ştiţi foarte bine cei care sunteţi membri în CSAT. Pe mine mă interesează, în această fază, să ne mişcăm foarte repede şi aştept de la dumneavoastră să-mi comunicaţi, fiecare pe domeniul pe care îl gestionează, ce măsuri aţi luat deja dintre cele prevăzute în decret, ce măsuri aveţi planificate şi în ce cadru, în ce agendă pentru zilele următoare. Repet, starea de urgenţă ţine 30 de zile şi este obligatoriu - şi din acest motiv, şi în interesul public - să ne mişcăm foarte, foarte repede", a spus Iohannis, la videoconferinţă.

El le-a solicitat reprezentanţilor Guvernului să precizeze impactul asupra populaţiei în cazul măsurilor pe care le iau, o evaluare pe termen foarte scurt, pe termen scurt şi pe cele 30 de zile. De asemenea, şeful statului a solicitat impactul economic al măsurilor.

"Vă rog pe fiecare în parte - şi am transmis deja Ministerului de Interne această rugăminte - fiecare minister în parte să gestioneze un jurnal al măsurilor şi efectelor. Acest lucru v-aş ruga să-l centralizaţi, optimal la Ministerul de Interne, fiindcă în starea de urgenţă Ministerul de Interne are un rol special aici, şi să veniţi foarte repede, când vă daţi seama că ceva trebuie schimbat, cu propuneri de îmbunătăţire a acestor măsuri, de ameliorare a efectelor sau de întărire a măsurilor, în funcţie de cum decurg lucrurile", a spus Iohannis.

El le-a prezentat premierului şi miniştrilor o statistică referitoare la cazurile confirmate de coronavirus în România.

"O statistică din mai multe statistici pe care le-am adus cu mine vreau să v-o împărtăşesc chiar acum, în introducere, fiindcă este o ştire deocamdată dintre cele mai bune - avem 184 de cazuri confirmate de coronavirus, dar 75% dintre persoanele confirmate fie nu au simptome deloc, fie au simptome foarte uşoare. 19 persoane au fost declarate vindecate şi vor fi trimise acasă în cursul zilei de astăzi. Doar 3 cazuri avem de persoane internate la urgenţă, dar fără să fie conectate la suport ventilator, deci din 184 de cazuri doar 3 sunt cazuri un pic mai complicate. Nu avem până în momentul de faţă în România niciun deces confirmat", a spus Iohannis, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce ciudat suna de la pampalau cuvantul REPEDE...
0
0
pt. ca tine atat de putin adica 30 zile miscati va rapid ,adica furati repede si eficient,ca dupa aia se strange iara treaba.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367