REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Iohannis: Încep demersuri pentru referendum privind graţierea

Iohannis: Încep demersuri pentru referendum privind graţierea

Replica API 24 ianuarie 2017 | 02:26 553

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că va începe demersurile pentru organizarea unui referendum de consultare a românilor, cu privire la proiectele de Ordonanță de Urgență ce vizează grațierea unor pedepse şi modificarea Codurilor Penale.

Iohannis a făcut o comparație între clasa politică românească de la mijlocul secolului al XIX-lea, cea care a realizat Mica Unire, şi politicienii actuali, cărora nu le pasă de români şi de votul lor, ci doar încearcă să se scape pe ei înșiși de pușcărie.

Încep demersuri pentru un referendum! Nu cetățenii dau lovitura de stat, ci politicienii dau lovitura de grație statului de drept! Ce politicieni am avut şice politicieni avem acum...”, a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis, conform b1.ro.

"Această temă, în mod nefericit, a devenit o temă națională. Este evident că există un larg interes pentru această temă a schimbării Codurilor penale și a grațierii și dacă așa este, atunci voi supune această temă dezbaterii publice și votului popular. Voi începe demersurile pentru un referendum prin care românii vor putea să se exprime, vor spune dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu, fiindcă atunci când au votat, aceste teme nu s-au găsit în programul de guvernare al PSD și atunci, dacă guvernanții au făcut o temă din asta, vor trebui să suporte votul popular pe această temă", a declarat Iohannis la un eveniment organizat la Muzeul Palatului Cotroceni.

"În realitate, dragi români, vorbim despre ce fel de națiune vrem să fim. Vrem să fim o națiune puternică, stat de drept sau vrem să fim o națiune așa și așa, un stat de drept care poate fi înmuiat și discutat? Vrem să fim o națiune care seamănă cu generația care a făcut Mica Unire sau vrem să fim o națiune care nu îndrăznește să ridice vocea? Vrem să fim o națiune între celelalte națiuni, așa cum sunt națiunile europene, sau vrem să fim o națiune care nu îndrăznește să ridice vocea în corul națiunilor europene? Așadar, dragii mei, trebuie să ne hotărâm ce națiune suntem, ce fel de națiune vrem să fim. Eu îmi doresc o națiune puternică, eu îmi doresc o națiune de oameni mândri și liberi. Românii sunt mândri și liberi și îmi doresc o națiune condusă de politicieni integri. Îmi doresc o națiune condusă de politicieni competenți. Orice altceva pentru mine este prea puțin, iar pentru a obține acest lucru, pentru mine niciun preț nu este prea mare", a afirmat Iohannis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Elena e proasta!
0
0
Foarte bine, buna decizie, d-le presedinte, va felicit ! Felicit postarea "dan" ! Multumesc !
1
2
Cand mistretul a facut referendum de frica sa nu ramana fara judet,pe niciunul nu l-a futut in gura grija banilor.Cer scuze de limbaj ,,deontologilor "de la Replica dar ce suneti de cei de mai jos!
2
1
Bai malak joian plavan presedintele in exercitiu este al tuturor romanilor inclusiv al pesedistilor, tinerii frumosi liberi si prosti de la miting sunt fostii elevi de la meditatii? Caca,m,as pe softul alora de te-au scos presedinte la ordinul masonilor cu sortulete!
1
2
ar fi ceva de normalitate ca sa nu te mai faci de rasul curcilor si elefantilor dupa cum sustineai chiar tu baiii.... Pacat ca ai mai si fost prof. atati ani iar acum arati ca ai fost un mare ghinion pentru acei copii ce le-ai predat doar tampenii din ceeia ce vedem acum !
2
2
Sasu.jegos.si.imputit si.analfabet nu.e.presedintele.MEU!!" Sa ma cac pe.el.si pe slugile.lui.basiste liberale Analfabetu.asta.care comemoreaza.o.sarbatoare.nationala?So comemoreze pe.masa nu.unirea.care.se.sarbatoreste.ba.sas.imputit.si.analfabet...Sa cerii.referendum.pt.gratiere.cand.TU panarama.de.presedinte.nu ai.voie.e.alta gafa.a.presedintelui.Autist analfabet.jegos.imputit.la.fel.si.a.slugilor.lui care.au.iesit sa.protesteze.in capitala..multa.mue basisti.sa.va iau.toy.meamu in.pula
2
2
Ma pis cu bolta pe psd pnl ald pmp usr klaus pe toti politiciene care neau jefuit.trebui impuscati toti de la mic la mare.
0
3
Oare vom apuca sa avem si noi in presedinte cu care sa ne mandrim? Adica unul care chiar sa fie patriot si sa doreasca binele romanilor? Iohannis nu e decat o marioneta. Pacat.
2
4
POT SA MA CAC CU BOLTA PE FATA DE NEAMT...DUTE N PULA MEA DE CACAT ...
2
6
domnu Presedinte are suficienti sfatuitori care ,daca nu poate sa-j dea peste mana cel putin sa-i sufle la ureche ce este bine si ce este rau sa faca.Pana acum,Don Presedinte,cu multa parere de rau o spun,dar a facut mai mult figuratie,Nu a dat garantia ca omul acesta a fost cel mai potrivit.Din nenorocire si opinia publica este fragmentata tocmai de el care trebuie sa aduca echilibru intre fortele de putere ale statului.La lumina ,,manglelor''din Romania stralucesc o vasta galerie de samsari politici care se agita in exportul de petrol si gaze pana la faina si carne.
2
1
legea nu ii permite sa organizeze referendum pe tema asta. mai cititi si voi
3
6
in loc sa va ocupati ca un presedinte adevarat de problemele tuturor ramanilor sa fiti un mediator pe linga aroganta si dispret pentru cei ce nu au fost de acord cu votul sa fiti presedinte mai veniti si cu propunerea unui referendum pe banii cui ????? aproape ca nu va mai recunosc cu ce amenintari si ce pasati pe cuvinte deocamdata pentru mine ca simplu cetatean sunteti un evazionist ati achitat impozit pe banii obtinuti din meditatii sumele sunt mari daca ati achizitionat ataatea imobile ....nu ?
3
3
Faceti referendum pt orice cacat si orice basina.. Pe banii prostilor faceti alegeri si referendum din 2 in 2 luni sau chiar in fiecare luna.
6
5
prostu satului
7
5
iohanus mama cum ti-a venit ideea asta,pierdusi excursia din wekendul asta,se poate, ai oarece idei,cum drack i-ai pacalit pe pesedei
7
5
felicitari domnule presedinte
10
11
Se vor intoarce din strainatate doar actorii si cei la varsta pensionarii care au lucrat fara acte dincolo. Toti oamenii care sustin aceasta economie si potentialii investitori isi vor lua talpashitza din cauza instabilitatii fiscale. Inncativa ani va fi prapad, pacat ca inchidem ochii si stam la caldurica in loc sa ne aparam viitorul. Omul asta nu a iesit degeaba in strada, a iesit pt ca stie ce ar urma daca suntem condusi de fraudulosi.
7
11
ce referendum, pierdere de timp. luati batele si spargeti-le capetele PSD-istilor. partid de borfasi, borati si calici.
14
14
acest individ ata de incult trebuie demis fara nici o alta rezerva : Nu reprezinta interesele poporului ci cauta dezbinarea in interesul personal : Trebuie initiat acest referendum fara dor si poate in care sa fie stipulat si gratierea caror persoane datorita unor pulenisti inculti ce nu inteleg ce inseamna gratierea !
15
15
Bai cacatule imputit eu cand am gratiat 1767 de oameni din puscarii am cerut referendum??? Jegule de om.esti cel mai mare nazist dupa Adolf Hitler...Tu esti om???...esti un mare cacat.Am gratiat puscariasi pe viata nu din cei de trei parale adica inchisi pe viata.Pot sa ti spun ca esti un retardat mintal numit CACAT cu MOT...Si.o sa ti o iei la MUIE FRAIERE COCLIT !!!!.
15
25
Sarac popor manipulat si parasit de noroc!Nu sunt psd, dar ignoranta celor care manifesteaza ma ingrozeste. Cititi prostilor, informati-va si dupa aceea iesti pe strazi!
17
29
N-ai invatat nimic Iohannis de la investirea in functia de Presedinte, al 45 lea al USA , al domnului Donald Trump. Donald Trump a dat mana cu toti adversarii politici si a reiterat ca toti cetatenii americani sa fie uniti pentru progresul Americii. Tu, Iohannis, ce vrei de fapt sa ajungi ca Ceusescu in fata zidului plangerii de la Targoviste ? Guvernul are un Program cu poporul si pentru popor. A crescut veniturile populatiei oropsite, pensii si salarii dar mai are multe de facut pentru popor. Vanzatorii de neam si tara au iesit in strada sa-l pupe-n fundulet pe Iohannis, Soros in subsidiar.
18
23
Bravo, felicitari dle presedinte! Va sustinem!
28
20
Doamne, de unde a venit tampitul asta, mamelucul asta e bolnav de ura, asta si in cosciug o sa se gandeasca la Dragnea si PSD. E OBSEDAT! Pai e f. simplu, tb. sa fie 30% prezenta la vot, si PSD nu o sa se prezinte la vot, cum s-a facut la Baseala.
15
24
Bani cheltuiti aiurea, in loc de pornit motoarele pe crestere economica, iar intrebarea la referendum sa nu aibe raspuns indus!
15
19
Hotii marca Psd incearca smecheria cu prosteala invatata de la tatal lor Ceausescu. Dragilor, nu mai merge sa .net furati viitorul. S-a terminat cu voi!
24
20
lasa sa faca rferendum castigam sigur ! TOTI PSD vor vota impotriva lui . Mars boule ....plagiator .
16
28
Buna decizie, d-le presedinte, se impune un asemenea demers ! Vai de politicienii nostri, mincinosi si penali....!!
27
21
UN CRETIN MAI MARE CA ASTA NU EXISTA!!!!!!!!
20
23
Ii este frica ca pierde ciolanul si arunca pe piata tot felu de petarde ! Cum sa spuna ca la 24 ianuarie se comemoreaza unirea ??
23
13
Tara arde si baba si piaptana !! Ba jegule nu mai ai pe se cheltiuesti bani statului ! Cuie Iohanis!
19
25
SE VA RESPECTA REFERENDUMUL CUM SA RESPECTAT SI CEL CU 300 DE ALESI LA CARE ATI LUAT PARTE SI DUMNEAVOASTRA!! DE CE??
25
5
esti un idiot. Parlamentul a fost votat acum o luna. cum sa ceri demiterea Parlamentului abia votat. Esti un cretin
22
21
Dorim suspendarea si demiterea lui Werner, cat mai repede!!!! Cu cat sta mai mult pe acel scaun, cu atat creste pericolul ca economia Romaniei sa se duca pe 'apa Sambetei'!
29
27
sa vedem ce zice boborul taranule
33
7
Vrem demiterea parlamentului.URGENT.
23
35

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614