REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Iohannis îşi pune om la conducerea PNL: pe Alina Gorghiu!

Iohannis îşi pune om la conducerea PNL: pe Alina Gorghiu!

Replica API 18 decembrie 2014 | 22:47 148

Lovitură dură pentru Orban:

Lovitură dură pentru Orban:

Cursă acerbă pentru ceea ce va reprezenta jumătatea de şefie a noului PNL. Lucrurile sunt aproape clare pentru toată lumea, Ludovic Orban a organizat o adevărată campanie electorală în cadrul partidului, sperând să obţină cât mai mult spriijin posibil, ajungând chiar să anunţe că este susţinut de 30 de filiale, din 41 şi, mai mult, îl are alături şi pe Crin Antonescu.

„La ora actuală, aproximativ 30 de filiale judeţene din 41 au organizat consultări ale structurilor de conducere de la nivel judeţean şi în toate aceste filiale în care s-au organizat consultări, fără excepţie, am obţinut majorităţi semnificative sau unanimităţi în susţinerea candidaturii mele”, s-a fălit Orban. .

Iohannis, demonstraţie de forţă

„Sunt doi candidaţi pentru postul postul de co-preşedinte, Ludovic Orban şi Teodor Atanasiu, iar Biroul Naţional va decide cine va fi până la următorul congres. (…) Ştiu că sunt organiza_ii care au dat un vot în Birou pentru o anumită susţinere în cadrul partidului”, a spus co-prim-vicele PNL Constanţa, Victor Manea. „Din punctul meu de vedere, fiecare candidat are argumentele lui să fie ales. Acum, mâine în Biroul Permanent, cine va avea proiectul cel mai important pentru PNL, acela va fi ales. Un nume nu pot să vi-l dau. Nu pot să vorbesc în numele domnului Orban, dumnealui ştie ce şanse are, dar eu cred că amândoi pleacă cu şanse egale şi oricine va fi ales va fi un câştig pentru PNL, pentru că au trecut prin multe în PNL şi au şi o bogată experienţă”, a spus Lupu, ieri, înainte ca situaţia să se modifice radical din punctul de vedere al candidaţilor! Miercuri seară, însă, toţi liderii de filiale din ţară au fost convocaţi de Iohannis în cadrul unei şedinţe, aspect confirmat şi de Mihai Lupu, care a precizat că „ulterior, vom şti mai multe răspunsuri” în privinţa votului pe care-l va avea Constanţa la alegerea de joi. Dincolo de aceste discuţii, lovitura de teatru avea să vină spre seară, după şedinţa PNL, când toate calculele aveau să fie „resetate”: parlamentarul Alina Gorghiu şi-a anunţat candidatura la şefia PNL, iar Teodor Atanasiu s-a retras din cursa pentru şefia PNL! El a anunţat, ulterior, că l-a sfătuit şi pe Ludovic Orban să se retragă. El a mai menţionat că preşedintele ales, cel care pleacă de la conducerea PNL pentru a se instala la Palatul Cotroceni, o susţine pe Alina Gorghiu. De altfel, până la alegerile din PNL, Gorghiu este preşedinte interimar. De menţionat că, având în vedere situaţia descrisă anterior, liberalii constănţeni au spus, ieri seară, că vor merge pe mâna Alinei Gorghiu.

Marius Florian VASILE, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614