REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Iohannis l-a invitat pe omologul israelian în România. Reuven Rivlin a acceptat

Iohannis l-a invitat pe omologul israelian în România. Reuven Rivlin a acceptat

Replica API 22 ianuarie 2020 | 00:00 327

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis i-a adresat omologului său israelian, Reuven Rivlin, o invitaţie de a efectua o vizită în România în acest an, iar el a acceptat.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut marţi o întrevedere bilaterală cu preşedintele Statului Israel, în marja participării la Forumul liderilor internaţionali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului, care se desfăşoară, miercuri şi joi, la Ierusalim.

"Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că va acorda în continuare o atenţie deosebită parteneriatului dintre România şi Statul Israel şi, în acest context, a adresat invitaţia ca preşedintele Statului Israel să efectueze o vizită în România, în acest an, invitaţie acceptată cu deosebită plăcere de preşedintele Rivlin", precizează Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele român a subliniat rolul important al organizării celei de-a treia şedinţe comune de guvern România-Israel, care va contribui la dezvoltarea cooperării economice şi sectoriale între cele două ţări.

Întâlnirea dintre cei doi oficiali are loc în contextul în care cele două state împlinesc anul acesta 72 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte, bazate pe dialog politic şi bună colaborare, la care contribuie şi rolul deosebit al comunităţii israelienilor originari din România care trăiesc în Israel, arată Preşedinţia.

Conform sursei citate, subiectele abordate în cadrul întrevederii au vizat relaţia bilaterală dintre România şi Israel, demersurile ţării noastre în direcţia combaterii antisemitismului, xenofobiei şi intoleranţei, precum şi teme de interes comun de pe agenda regională şi internaţională.

"Preşedintele Klaus Iohannis a mulţumit omologului israelian pentru invitaţia de a participa la lucrările Forumului, reafirmând angajamentul ferm al României şi al său personal pentru combaterea antisemitismului, rasismului şi xenofobiei. Preşedintele României a evidenţiat relaţiile excelente cu Israelul, stat cu care ţara noastră are o relaţie cu caracter strategic, precum şi relaţiile politice foarte bune şi perspectivele de creştere a dimensiunii economice bilaterale", precizează Administraţia Prezidenţială.

În ceea ce priveşte combaterea antisemitismului, xenofobiei şi intoleranţei, Klaus Iohannis a prezentat eforturile susţinute şi constante ale României în acest sens, inclusiv prin modificarea cadrului normativ, asigurând partea israeliană de faptul că ţara noastră îşi va menţine angajamentul pentru aplicarea cu rigoare a legislaţiei în domeniu.

Preşedintele Statului Israel a apreciat în mod deosebit relaţia apropiată de prietenie dintre cele două state şi popoare, bazată pe interese comune, manifestând apreciere pentru implicarea preşedintelui Iohannis în dezvoltarea relaţiilor bilaterale, dar şi pentru demersurile întreprinse în direcţia combaterii antisemitismului şi pentru promovarea istoriei şi culturii comunităţii evreieşti.

În acest context, preşedintele Rivlin a mulţumit în mod deosebit omologului român pentru rolul ţării noastre, în calitate de preşedinte al Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), în negocierea şi adoptarea definiţiei de lucru a antisemitismului, menţionează Administraţia Prezidenţială.

În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la evoluţiile din regiunea Orientului Mijlociu, subliniind necesitatea detensionării situaţiei de securitate din zonă.

Astfel, a fost abordat stadiul Procesului de Pace în Orientul Mijlociu, preşedintele Klaus Iohannis exprimând speranţa unor evoluţii pozitive şi sprijinul ţării noastre, pe baza poziţiilor de politică externă cunoscute şi consecvente, pentru avansarea acestui proces. În acest cadru, cei doi preşedinţi au evidenţiat importanţa construirii încrederii între cele două părţi direct implicate, ca bază a unei soluţii politice a Procesului de Pace.

De asemenea, au fost discutate şi alte teme de actualitate de pe agenda regională şi internaţională, inclusiv evoluţiile din dosarul iranian, Klaus Iohannis accentuând importanţa unei soluţii diplomatice şi exprimând deplina înţelegere pentru preocuparea Statului Israel de a-şi vedea asigurată securitatea, mai arată Preşedinţia, scrie AGERPRES.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367