REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Iohannis, la Bruxelles: Am obţinut pentru România aproape 80 miliarde de euro pentru proiectele europene

Iohannis, la Bruxelles: Am obţinut pentru România aproape 80 miliarde de euro pentru proiectele europene

Replica API 22 iulie 2020 | 00:00 1137

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că România va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro pentru proiecte europene, indicând construcţia de spitale, şcoli, modernizarea marilor sisteme publice, precum şi reconstrucţia economică.

Klaus Iohannis

"După discuţii foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile şi patru nopţi de negociere, am obţinut pentru România o sumă impresionantă - 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene, negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare. Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, şcoli, pentru a moderniza marile sisteme publice. Este, de asemenea, foarte important de ştiut că o parte semnificativă din aceşti bani vor fi folosiţi pentru relansare, pentru revigorare economică", a declarat Iohannis, la Bruxelles, la finalul reuniunii extraordinare a Consiliului European, scrie Agerpres.

Şeful statului a adăugat că pentru punerea în practică a planului pentru bugetul comunitar multianual 2021 - 2027, Guvernul Orban lucrează de la începutul anului. "În cel mai scurt timp, va fi finalizat, pentru a fi pregătiţi să începem implementarea, iar, pe de altă parte, lucrăm de o vreme bună deja la planul naţional de relansare, care va fi prezentat Comisiei Europene, pentru a primi fondurile pentru relansarea economică", a spus Iohannis.

El a descris finanţarea obţinută de România drept "un rezultat frumos". "Este o zi importantă pentru România, o zi importantă pentru proiectul european şi vom merge mai departe, fiindcă aceşti bani trebuie folosiţi pentru reconstrucţia României", a punctat el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
trei sferturi sunt bani care trebuie dati inapoi pt ca sunt imprumuturi iar un sfert vor fi folositi pt proiecte care trebuie aprobate de UE. Sa vedeti acum marfa de categoria a doua ce cumparam din Franta si Germania,,,
0
0
Asa trebuie procedat.
2
1
Ai obtinut pe pizda matii
2
2
prima data l-am votat apoi la al 2-lea mandat a castigat din inertie.Deocamdata nu vad schimbari si diferente uriase intre psd-alde-udmr si pnl.tind sa cred ca sunt intelesi intre ei.cat despre bani o sa vedem cum dispar in buzunare dedicate.
1
2
i-am facut la portofel lieblich! acum sa vina el capitano si sa-i dau lectii
1
2
te-ai facut de rahat la Bruxelles fiind singurul dobitoc care n-a purtat masca de protectie asta dupa ce ne-ai secat la coaie in tara cu preventia si alte cele!
2
2
Daa si ia mai zine dragule cum ai luptat dumneata patru zile si patru nopti pentru romanisai.Cin dku te mai crede scapam noi si de tine si de sleafta ta stai linistit.
6
3
Avem si un parteneriat americano-tataresc ce trebuie alimentat cu miliarde.Avem si birou FBI-basist la Bucuresti.Avem,de asemenea,si citeva plutoane de securisti cu legitimatii in ordine,in parlamentul Romaniei.Banii aia sunt in tecere pe la noi.
4
3
Cu exceptia a 30 de miliarde in 7 ani care ne revin din cotizatia anuala la UE, restul de 50 de miliarde sunt niste ambiguitati. Pt granturi trebuie "sa respectam statul de drept". Adica orice olandez se poate ridica in sala si spune "Romania nu respecta". Iar imprumuturile... d-astea faceam si singuri. Chiar n-aveam nevoie de UE sa ne invete cum. hahahahaha
5
6
Peste 40 miliarde sunt imprumuturi la dobanzi mai mici restul sunt bani primiti mocca.In concluzie muie cu lamaie sau gutuie sa inghita prostimea din Romania.
7
5
Vom folosi o parte din acesti bani pt.a plati niste contracte de consultanta ,poate chiar si niste meditatii la fizica!
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218