REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Iohannis, la recepţia Ambasadei SUA: Democraţia trebuie consolidată şi apărată în fiecare zi

Iohannis, la recepţia Ambasadei SUA: Democraţia trebuie consolidată şi apărată în fiecare zi

Replica API 2 iulie 2018 | 00:55 322

Democraţia nu trebuie luată drept un dat garantat, ci trebuie consolidată şi apărată în fiecare zi, cu toată determinarea, a declarat, vineri, preşedintele Klaus Iohannis, la recepţia organizată de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independenţei.

"Ne alăturăm prietenilor şi partenerilor noştri americani în anul Centenarului României moderne. Istoria României - cea de dinainte de 1989, dar şi prin evenimente mai recente - ne reaminteşte constant că democraţia nu trebuie luată drept un dat garantat. Poate că aceasta este cea mai mare lecţie pe care trebuie să ne-o însuşim la acest bilanţ de 100 de ani de devenire modernă. Democraţia trebuie consolidată şi apărată în fiecare zi, cu toată determinarea, în România, Europa şi în toate colţurile lumii", a afirmat şeful statului.

El a subliniat că trebuie păstrată unitatea şi solidaritatea pe ambele maluri ale Atlanticului.

"Timpurile dificile cu care ne confruntăm acum au însă şi capacitatea de a ne atrage atenţia asupra necesităţii de a păstra unitatea şi solidaritatea între ambele maluri ale Atlanticului. Relaţia transatlantică nu este importantă doar pentru securitatea şi prosperitatea comune a UE şi Statelor Unite, dar şi pentru setul esenţial de valori democratice ale comunităţii occidentale din care facem parte, pentru că, dacă valorile care stau la baza societăţilor noastre occidentale se erodează, atunci însăşi substanţa relaţiei transatlantice este ameninţată", a adăugat Klaus Iohannis.

Şeful statului a precizat că este un susţinător ferm al ideii conform căreia pentru România întărirea parteneriatului transatlantic rămâne de importanţă vitală, ţara noastră fiind un stat dedicat în egală măsură atât proiectului european, cât şi Parteneriatului strategic cu SUA.

sursa: Agerpres

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
plecati fira ti ai dracului de ghioarle securiste
2
0
Hoti mai slugilor
2
0
Frate , acum fix 100 de ani , romanii erau vai de ei , dar aveam politicieni de otel . Aveau sange in vene si demnitate. Acum sunt non valori , zici ca-s carpe . Exista si exceptii , dar nu sunt lasati.
3
0
sa le sugi piticu
2
0
Normal: Ceausescu e CEL MAI MARE presedinte. Rusu si amarasteanu nu suflau in fata lui Tzara avea DEMNITATE, indepwendenta si suveranitate Nu venea un Neica Nime de pe asfalt sa spuna ca e corupta Romania In fapt o colonie neafricanizata
6
0
Probabil cei mai buni presedinti din 90 si pina acuma.
0
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614