REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.8° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Iohannis, la şedinţa de Guvern: Pesediştii, înainte de plecare, au golit finanţele publice; din păcate am avut dreptate

Iohannis, la şedinţa de Guvern: Pesediştii, înainte de plecare, au golit finanţele publice; din păcate am avut dreptate

Replica API 7 noiembrie 2019 | 02:04 388

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că "pesediştii, înainte de plecare, au golit finanţele publice".

"Părerea mea o cunoaşteţi. În ultimii 30 de ani, motivul principal pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult, nu s-a dezvoltat mai bine este existenţa PSD, a fost existenţa PSD la butoane, cum se spune. Dar ultimii trei ani au depăşit orice imaginaţie. Guverne care realmente au început cu proceduri pe care nu şi le-a imaginat absolut nimeni, atacuri sistematice asupra Justiţiei române, atacuri sistematice împotriva luptei anticorupţie, atacuri sistematice împotriva investitorilor, o absurditate de neimaginat, atacuri sistematice asupra mediului de afaceri privat din România. Foarte bine că s-a terminat acea perioadă de guvernări toxice pesediste", a afirmat Iohannis.

El a subliniat că noul guvern are enorm de mult de lucru.

"Deja am aflat de la unii dintre miniştri că situaţia pe care au găsit-o în ministere este una foarte proastă. Din păcate, deja cred că s-a încetăţenit noţiunea de moştenire dezastruoasă pe care au găsit-o miniştrii când au preluat situaţiile din ministerele lor. Deja ştim că pesediştii, înainte de plecare, au golit finanţele publice şi, practic, acum suntem în situaţia să vedem cum putem să acoperim plăţile care sunt scadente. Va fi foarte complicat, înţeleg de la noul ministru al Finanţelor, să se închidă bugetul pe anul în curs. De asemenea, va fi foarte complicat de construit bugetul pentru anul viitor. Am avertizat de mai multă vreme că pesediştii cheltuie banii românilor şi nu rămâne nimic în urmă. Din păcate, se pare că am avut dreptate", a susţinut Klaus Iohannis.

Şeful statului a arătat însă că noul executiv va veni cu soluţii.

"Asta este vestea foarte, foarte bună pentru români - acest guvern nu se teme de guvernare, acest guvern va rezolva problemele care sunt pendinte", a spus Iohannis.

Preşedintele a menţionat că în şedinţa de guvern de miercuri se va tranşa "o problemă foarte importantă, care trenează din cauza incompetenţei fostului guvern, şi anume chestiunea comisarului european trimis de România în Comisia Europeană". AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Intr-o zi o sa ne trezim cu custodele coroanei la Cotroceni, nu mai este mult pana la incoronarea reginei fara de tara.
1
7
Klaus tu chiar crezi ca esti seful?Tu esti doar un bun executant.Ai stat prin statiunile din munti mai mult decat rezistenta anticomunista.Nu mai sunt bani ca i-ai cheltuit tu cu naveta.Ce vroiai sa-ti lase vistieria plina sa-ti mai cumperi 6 case?
0
11
Am si eu o intrebare pentru dumneavoastra domnule K. JOHANIS. V-ati asteptat la altceva,sunteti cumva surprins de ce au lasat vandali in urma?.
5
1
Iohanita tata seerviciile e peste tot. Cand anulati dreptul lor de a functiona in societati comerciale "de succes" ... inclusiv la sifonat fonduri europene sau guvernamentale.
4
8
timp de cum dracu timp de 5 ani nu ai observat nimic ca doar de aceea alegem presedinte sa fie vigilent cu tot ce se intampla cu tara cu poporul si acum dintr-o data ca ai guvenul tau vezi gunoiul dar nu vezi BARNA din ochiul tau sa vedem si acum critici asupra guvernului PNL ca daca o sa spuneti ca e bine pana la urma poprul se convinge
3
8
Mobilizeaza-te Giosule ia-o si pe mata si veniti sa imi sugeti pula. Muistilor !
2
10
incearca sa spui si tu un program catre tara asta frumoasa si bogata care vreti s-o dati la alti
3
10
nevasta - ta ragaie a pula si on line ! asa de dornica e , de pula si de bani ! vad ca in afara de cacat nu mananci altceva , vino ma sa te vad , sa-ti arat poze cu nevasta-ta , atunci sa te vad , cacat comunist , imbalsamat de pnl . USR se va pisa pe voi , va face opozitie !
4
2
Mobilizati-va. Este momentul nostru. In calitate de cetateni trebuie sa stim ce vrem. Am votat, votam si iarasi vom vota. Ce asteptam de la noul Guvern : pensiile speciale anulate la toti profitorii. Salariile nesimtite, inclusiv ale judecatorilor, reduse cel putin la jumatate. Redus numarul de parlamentari. Parlament unicameral. Daca astazi iesim la pensie la 65 de ani, este pentru ca muncim sa acoperin pensiile speciale si pensionatii de 45-50 de ani.
13
4
Pe Adina Valean a facut-o mare doamna Dinu Patriciu! Somnorosul Crin a rontait si el de la Patriciu, a ocupat intr-o rganigrama functie mare de director la o entitate din Rompetrol, dar nici drakul nu l-a stiut si nu l-a vazut vreodata! Doua ventuze care-au supt pana n-au mai putut! Credeam ca Orban si PNL o sa ne scape de asemenea naparci dar, vorba romanului: ,,afara-i vopsit gardul si-nautru-i leopardul!" Ne-a facut PNL-ul din vorbe si a resuscitat USL-ul!! Pu-lea-l mai voteaza poimaine si la alegerile viitoare!
2
9
Ce repede au calculat. Parca de abia preluau ministerele. Tari penelistii astia!!! Doar se aseaza pe scaun si stiu tot. Incepe sa nu-mi placa...
5
9
Toti antcomentariile inaintea mea sunteti o adunatura de prosti. Va dau la muie.
14
3
iohannis te-ai pishat cu bolta pe Constitutia Romaniei ,pe zicerele CCR ,de ce nu te-ai pisha cu bolta si pe datele de la Banca Mondiala ,Eurostat oricum romanii sunt ignoranti si usor de manipulat ! Zii inainte ca prostii te aproba !
7
18
Nu ca mostenirile de la mamica-ta, casele ciordite din Sibiu.
13
16
ppzzdd la puscarie
14
8
D-le Presedinte, nu prea aveti tinere de minte dar la guvernarea Romaniei s-au perindat liberali-PNL,taranisti-PNT,democrati-liberali-PDL, si care a fost rezultatul? Totul pentru ei, pentru popor mai putin! Asa sunteti toti cand ajungeti la putere dati vina pe altii pentru nereusite si bagati mana in buget pana la cot.
12
16
O minciuna sfruntate asa cum ai facut_o timp de 5 ani cit ai stat da a_i stat l Cotroceni!
11
18

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369