REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Iohannis lansează ideea modificării Constituţiei: Discuţie despre atribuţiile preşedintelui

Iohannis lansează ideea modificării Constituţiei: Discuţie despre atribuţiile preşedintelui

Replica API 18 noiembrie 2019 | 02:34 434

Klaus Iohannis anunţă că va lansa o discuţie despre Constituţie şi atribuţiile preşedintelui, care în ultimii au fost limitate prin mai multe decizii ale Parlamentului sau ale Curţii Constituţionale, scrie stiripesurse.ro

Întrebat, la Bistriţa, dacă în viitorul mandat o să recupereze atribuțiile care i s-au luat, Klaus Iohannis a răspuns: "Sunt foarte optimist în această chestiune și mai mult, cred că vom avea un cadru creat pentru o discuție așezată pe Constituție. Trebuie să vedem ce fel de viitor ne dorim pentru România, fiindcă unele lucruri nu sunt încă foarte bine lămurite. Românii au simțit aceste chestiuni și este cazul să începem această discuție și să încercăm să facem lucrurile mai clare."

Printre modificările efectuate în ultimii ani şi care privesc atribuţiile preşedintelui se numără excluerea acestuia din procedura de numire a conducerii ANCOM, obligativitatea de a semna cererile formulate de ministrul Justiţiei pentru demiterea procurorilor de rang înalt şi limitarea posibilităţii de a refuza numirea unor miniştri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
NUu vorbiti in numele tuturor romanilor despre psd deoarece au fost votati de f multi romani psd are platforma buna ca sant persoane care nu merita sa fie acolo a alceva ca si la liberali sant multe lichele
1
1
domnule yohannis zis si mamai de la cotroceni ce se aude cu casele furate si retrocedarea catre forumul german din romania a proprietatilor luate de justitie dupa razboi de la niste baieti de bine care au gatuit multa lumece ne puteti spune lasule
1
0
dc vorbeste dl iohanis in numele tuturor romanilor ca nu toti romanii sant liberali ca nici cu ei nu imi e rusine
1
0
votati cu ...cercul si ve-ti scapa de ...toate!
0
0
Voi presa numai de bascalie sunteti buni! L-ati tavalit pe Dan Barna exact in buza campaniei electorale, si degeaba! Baiatul asta nu a facut NIMIC ilegal, nu a furat NIMIC doar ca le statea HOTILOR in gat! Acum ca a revenit USL la putere este bine? Nu mai spuneti nimic??!!! Voi distrugeti democratia si statul de drept, voi sustineti HOTII si coruptii! Media si Tv conduse de hoti!
2
0
80% din Poporul Roman este ne educat si nu pricepe cum se voteaza in conditiile actuale.Vor numai pomeni electorale si ajutoare sociale.
2
2
da iohanis in afara de psd si ca este foarte ingrijorat mai stie ceva? Tu te uiti la rifai denise?
3
1
Nu va mai uitati bai la antena3, nu vedeti ca in afara de: 6 case, copii vanduti si mutalau, nu aveti ce scrie ????
6
2
Ca toti stau cu gura cascata si accepta toate aberatiile astuia! Treziti va fraierilor, ca asta o sa va fure si nevestele!!!!
8
3
inca una din putul gandirii in liniste a mutalaului!!!!
8
3
cei care au 7 case si cei care au vindut copi pot face propunerii de schimbare a constitutiei tari cei cinstiti nu sipot fi si presedinti ai tari ca nu ii verifica nimeni pentru ca siaceia care ar trebui sai verifice sunt asemanatori v Tudor
5
3
DA VREAU SA FIU ,,PREMIER,,DEPUTAT SI PREZIDENT ,,CA RUMANI PROSTI SUNT MULTI.
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920