REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Iohannis: Mă adresez antreprenorilor noştri - fiţi pro-activi, veniţi cu idei către guvernanţi

Iohannis: Mă adresez antreprenorilor noştri - fiţi pro-activi, veniţi cu idei către guvernanţi

Replica API 31 martie 2020 | 00:00 989

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un apel către antreprenorii români să vină cu idei către guvernanţi, legate de producţia de materiale ce ajută la prevenirea şi combaterea COVID-19.

"Mă adresez antreprenorilor noştri: fiţi pro-activi, veniţi cu idei către guvernanţi, fiindcă suntem interesaţi să promovăm produse româneşti, în această perioadă, cu precădere. Este o oportunitate foarte bună pentru mediul românesc. Avem nevoie de aceste materiale, avem această oportunitate", a spus luni Iohannis, la Cotroceni.

Şeful statului a susţinut o declaraţie la finalul unei şedinţe de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19, la care au participat prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, şi ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.

El a precizat că în cadrul şedinţei s-a vorbit despre soluţii pentru producţia de materiale legate de combaterea COVID-19 şi a amintit faptul că, la nivel mondial, aceste produse sunt tot mai puţine.

"Am discutat despre materiale de protecţie, despre măşti, halate şi aşa mai departe. În lume se găsesc tot mai greu. Este o problemă reală. Şi în acest fel am început deja, cu câteva săptămâni în urmă, să identificăm producători români care vin şi oferă astfel de materiale. Şi primele rezultate n-au întârziat să apară. Am aflat astăzi, în şedinţă, că deja există producători de-ai noştri care s-au reprofilat, care vor produce măşti, alţii vor produce halate de protecţie pentru medici, alţii deja încep să lucreze la materiale mai complicate, de exemplu la ventilatoare care sunt absolut necesare pentru secţiile de urgenţă", a arătat preşedintele, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
, foarte tarziu Dl. profesor ! Guvernul TAU nu e capabil de nimic . Sunt lucruri atat de simple pentru ca ROMANIA nu este un butic .
2
0
Mars si stai prin roatie in casele tale animalule ! Tot cetatenii se salveaza intre ei, tu du-te si mai da-i la muie slugii tale preferate, Mandolina.
2
0
Lasa-ne ca ne-ai umplut de respect cu guvernul tau cu tot
2
0
dar malai mare asta nu ar trebui sa stea in casa nu poti deschide televizorul fara sa-i vezi hoitul tradatorului
1
0
TAMPITULE SA LE DAI UN SFAT SI CELOR DE LA POMPE FUNEBRE SA MEARGA PRODUCTIA.Ca la cum ai actionat pana acum cu atat profesionalism o sa fiiiieee neeevooieee.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218