REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Iohannis - mesaj către medici: Ştiu că vă este greu; ne uităm la voi cu speranţă

Iohannis - mesaj către medici: Ştiu că vă este greu; ne uităm la voi cu speranţă

Replica API 1 aprilie 2020 | 00:00 941

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, un mesaj medicilor români, cărora le-a spus că sunt în "prima linie" a luptei împotriva COVID-19.

"Ştiu, ştim că vă este greu, dar voi sunteţi în prima linie. Noi toţi ne uităm la voi cu speranţă, cu încredere. Sunteţi linia de apărare a populaţiei împotriva acestei epidemii", a arătat preşedintele într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

El a asigurat personalul din spitale că autorităţile depun eforturi pentru a le pune la dispoziţie materialele necesare pentru a-şi face meseria.

"Noi, autorităţile, politicienii, vom face tot ce este necesar pentru a vă asigura materialele de care aveţi nevoie", a punctat Klaus Iohannis.

Marţi, şeful statului a avut o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Iohannis a spus că vrea să transmită medicilor "un gând bun şi o încurajare".

"Ştiu că nu este simplu şi ştim cu toţii că, din păcate, vor veni zile şi mai grele, dar avem încredere în voi", mai transmis preşedintele, adăugând că unul dintre subiectele şedinţei a fost situaţia din spitale şi a vorbit, în acest context, despre achiziţiile de materiale de protecţie.

"Am discutat, evident, situaţia din Suceava şi toţi suntem conştienţi de situaţia pasului care s-a făcut, dar suntem conştienţi şi de răspunderea noastră. Am discutat pe urmă situaţia din spitale şi vreau să vă asigur pe voi, medici, personal medical că noi ne facem treaba. Au început să sosească de peste tot de unde s-au făcut comenzi materiale de protecţie - măşti, halate de protecţie, alte materiale. Lucrurile se mişcă, autorităţile s-au mişcat şi acestea vor ajunge în cel mai scurt timp în spitale", a afirmat el.

Totodată, Iohannis a spus că a solicitat ca marţi "să se facă peste tot în spitale instructajul personalului".

"Aceste lucruri se vor întâmpla. Am solicitat celor responsabili ca, cu maximă celeritate, să lămurească alocările bugetare pentru spitale, în aşa fel încât să puteţi să continuaţi achiziţiile care sunt absolut necesare în această perioadă", a punctat acesta.

Iohannis a subliniat responsabilitatea fiecăruia, în contextul reglementărilor impuse pentru stoparea pandemiei.

"Autorităţile îşi fac treaba şi vă rog pe toţi să ne facem fiecare treaba aşa cum se cuvine iar fiecare român să respecte normele de igienă, normele de distanţare socială, aşa cum au fost solicitate de autorităţi", a afirmat preşedintele, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deci asta continua sa ne minta ca autoritatile isi fac treaba in conditiile in care cetatenii si doctorii nu gasesc sa cumpere o amarata de masca din carpa,ori doarme ca de obicei ori este pus la curent de problema cum era pus Ceausescu de cateii din jurul lui.In ambele cazuri este un dobitoc fara creier.
0
0
interventie chirurgicala e sa scoti medicilor shpaga din cap
0
0
Cand luati spaga fara numar, pentru orice interventie medicala minora, v-a convenit. Acum cand ati dat de greu nu va mai place si va dati demisiile. Rusine.
2
1
pai pampalaul premia conducerea spitalului si pe flutur de la pdl-pnl din suceava in noiembrie anul trecut acum ce pretentii mai aveti la el!!! cica suntem alaturi de medici dar noi luam pensii speciale!!!!
1
0
ispasitori: voi nu le dati echipamente de protectie, medicii - firesc - refuza sa intre in foc fara echipamente, iar apoi veti spune ca medicii sunt de vina ca au refuzat sa intre in foc. Hai sictir, javrelor!
3
1
cel mai mare prost dar tradator care a ajuns in pozitia de presedinte al romanicii.pe noi ne-a arestat in casa iar el bate coclaurile,amenzi ca pentru dusmani dar salarii de cacat,muiepenele
4
1
sugi cariciu
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920