REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Iohannis, mesaj pentru Ponta

Iohannis, mesaj pentru Ponta

Replica API 23 ianuarie 2015 | 23:51 237

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, joi seară, în cadrul primului interviu televizat, la o lună de mandat, la Realitatea TV, că își dorește un Guvern PNL, cu care să poată lucra "pe aceleași principii, pe aceeași planificare", un Guvern care, precizează Iohannis, să vină "cu un program de guvernare care se bazează, în esență" pe lucrurile cu care a câștigat alegerile prezidențiale. În acest sens, Iohannis a afirmat că schimbarea majorității este posibilă, în acest moment, având în vedere 'mișcările' din Parlament și partide. În ceea ce privește opțiunea sa pentru funcția de șef al unui viitor Guvern PNL, Iohannis a afirmat că rămâne Cătălin Predoiu.

“În vara lui 2014, am început să lucrez la un proiect, împreună cu colegii mei din PNL, pentru România următorilor zece ani. Propunerea mea nu a venit pe o perioadă scurtă sau foarte scurtă. Eu am venit cu un proiect pe zece ani în care schimbăm România. Pentru asta este nevoie de un nou Guvern. Pentru asta este nevoie de un Guvern cu care lucrez eu împreună, pe aceleași principii, pe aceeași planificare. Un Guvern care vine cu o platformă de guvernare, cu un program de guvernare care se bazează, în esență, pe lucrurile cu care am venit în fața alegătorilor și cu care am câștigat alegerile. Da, eu îmi doresc un Guvern PNL. Nu e niciun secret și atunci, cu acel Guvern, veți vedea ce înseamnă dacă președintele, nu colaborează constituțional corect, ci colaborează efectiv cu Guvernul. Având concepte similare, având abodări similare. Ce avem acum: colaborăm instituțional corect ”, a spus șeful statului.

Cu actualul Guvern, Iohannis a afirmat că nu crede că ar putea să pună în practică gândirea sa "pentru o Românie prosperă și puternică pentru următorii zece ani". Cu toate acestea, Iohannis nu exclude ca, în decursul anului curent, majoritatea să se schimbe în Parlament.

sursa: Realitatea TV

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367