REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Iohannis: Moţiunea de cenzură a PSD - populistă, electoralistă, fără niciun rost. Cu certitudine nu vom avea guvern PSD

Iohannis: Moţiunea de cenzură a PSD - populistă, electoralistă, fără niciun rost. Cu certitudine nu vom avea guvern PSD

Replica API 13 august 2020 | 00:00 1028

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că moţiunea de cenzură anunţată de PSD este "populistă", "electoralistă", "fără niciun rost" şi "neavenită", susţinând că PSD face un joc populist şi încearcă să prindă câteva voturi pentru alegeri.

Klaus Iohannis

"Atunci când a fost înlăturat, din fericire, guvernul PSD în toamna anului trecut, toată lumea a ştiut că avem acest guvern minoritar care trebuie să gestioneze afacerile publice până când se fac alegeri parlamentare. Dacă la început toată lumea a înţeles că cineva trebuia să guverneze şi, din fericire, este un guvern responsabil, după scurt timp PSD a făcut o pasiune din a depune moţiuni de cenzură, trebuie, nu trebuie. După părerea mea, nu trebuie, este o măsură strict populistă, electoralistă, fără niciun rost. Mai sunt puţine luni până la alegeri. Pentru ce să depui moţiune de cenzură? Doar aşa, să arăţi că, în continuare, te opui bunului mers al treburilor publice? Probabil de asta vrea să convingă PSD, că se opune unui guvern care gestionează criza, se opune unui guvern care pregăteşte alegerile", a spus Iohannis, la o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

Preşedintele a spus că nu îşi doreşte să treacă această moţiune de cenzură.

"Vom urmări cu mare atenţie dacă trece sau nu trece. Am avut situaţii când a trecut şi situaţii când nu a trecut. Eu nu îmi doresc să treacă moţiunea", a adăugat şeful statului.

Iohannis a mai apreciat că PSD vine cu "tot felul de texte populiste" pentru a încerca să dărâme Guvernul.

"După părerea mea, această moţiune este neavenită politic. Dacă trece sau nu, vom şti atunci când se votează, însă eu nu sunt dispus să intru într-un joc populist ordinar făcut de PSD doar ca să arate că are foarte mulţi parlamentari. Asta ştim şi noi că, din păcate, PSD are foarte mulţi parlamentari, dar nu a venit cu niciun fel de soluţii. PSD vine cu tot felul de texte populiste, încearcă să dărâme guvernul şi încearcă să prindă câteva voturi, probabil pentru alegeri. Ei nu au nici o soluţie şi nu au nici o abordare serioasă, însă sunt ahtiaţi după putere şi ştim că ei suferă că nu mai sunt conectaţi la resursele bugetare. Dacă vor să depună moţiune pentru aşa ceva, pentru România nu este bine", a mai spus Klaus Iohannis.

El a subliniat că "cu certitudine nu vom avea guvern PSD".

"În ce priveşte coaliţii post-moţiune, haideţi, mai întâi, să vedem moţiunea, pe urmă să vedem votul pe moţiune, pe urmă să facem consultări şi cu certitudine nu vom avea guvern PSD", a spus şeful statului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu certitudine,Iohannis este mai prost decat Basescu,despre care credeam ca mai prost ca el ,nu poate fi nimeni.Ce folos ca nu e scofalcit,stramb si chior ? Degeaba arata ca un presedinte, daca nu este.
2
0
in veci , acesti criminali, dupa 10 august, mineriade, covit, vor mai accede la guvernare. Ne-am desmeticit dlor si nu va mai inghitim minciunile. Puteti trece la munca prestata inainte de cumpararea licentelor- soferi- tiganul serban, balbaitul budai -13 ani sofer- cel care nu mai inceteaza prin a da lectii- intai terminati scoala generala, invata sa citesti si apoi incearca sa faci distinctie intre o somitate si un neavenit plantat.Toti va ve-ti duce dupa detinutul draknea, tintica rabdare
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218