REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

IOHANNIS NU O REVOCĂ PE ȘEFA DNA!

IOHANNIS NU O REVOCĂ PE ȘEFA DNA!

Replica API 17 aprilie 2018 | 09:40 292

Președintele Klaus Iohannis a anunțat într-o declarație de presă luni, 16 aprilie, că nu o va revoca pe Laura Codruța Kovesi din fruntea Direcției Naționale Anticorupție. A spus că justificarea Ministerului Justiției nu a fost convingătoare pentru a o demite pe procurorul șef DNA.

„Ministerul Justiției și CSM ajung la concluzii diametral opuse. Odată sesizat cu propunerea ministrului și după ce am primit avizul CSM, am solicitat departamentelor de specialitate din untiatea prezidențială părerea. Analizând motivele ministrului pentru demiterea șefului DNA, am constatat că raportul spune că este „o luare de decizie” față de dezbaterile publice din ultimul an. Induce percepția că evaluarea ministrului justiției poate fi subiectivă”, a punctat președintele.

Acesta a spus clar că nu o revocă după ce a justificat că a fost o analiză clară a datelor prezentate de toate instituțiile competente.

„Unele dintre motivele care fudamentează propunerea de revocare utilizează date și informații care nu sunt pertinente. Unele rapoarte ale Inspecției Justițiare, ale CSM, sau decizii CCR au fost interpretate și valorificate de ministrul justiției într-un sens diferit față de conținutul lor. Mai multe despre argumentele tehnice de specialitate care au stat la baza deciziei pe care am luat-o, veți regăsi în documentul pus la dispoziție la finalul acestei declarații, care va fi trimis ministrului justiției.

Drept urmare motivele de revocare nu au fost de natură să mă convingă! Nu voi da curs propunerii ministrului justiției de a o revoca pe doamna Kovesi din conducerea DNA”, a spus Klaus Iohannis.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Atata cramponare, nu pe o idee, nu pe o functie, ci pe o persoana. Asta e trist: lipsa de masura si de strategie. Mesajele urate si provocatoare de mai jos nu aduc popularitate presedintelui. El reuseste singur, sigur si foarte bine sa-si scada voturile.
1
0
SUGETI POULA BAI RETARDATILOR!
0
0
Dar sa fie cine trebuie mai atenti cum.parasesc.unii tara cu directia ,,,,stiti.voi care
0
1
Ce treaba aveti voi cu DNA-ul, daca nu sunteti corupti ? Numai coruptii se bate cu DNA-ul. Bineanteles si PROSTIMEA.
2
3
Hai, daca aveti sange-n coaie , suspendati-l si faceti alegeri anticipate ! Va tine ???
5
3
tu si ma-ta sa sugeti pula psd-istilor , tsd-istii sa se cace pe botul vostru .
1
6
Asa zisul presedinte al Romaniei nu o da afara pe individa,pentru ca este si el sub papucul ei.Deocamdata Romania nu a avut un presedinte cu care sa ne mandrim.Toti au fost niste conjuncture. Au fost alesi prin vot,insa nu ca fiind cei mai buni,ci cei mai putin prosti dintre prosti. Tara inca nu a produs oamenii mai de soi care sa duca destinele spre ceva mai bun decat ni se da cu taraita de altii.Se merge inca in orb,ca gaina cu capul taiat.
4
2
Multa mooye ciuma komunists
4
3
Te astept langa mine si asa esti degeaba esti o papusa manipulata.Ia o si pe sxarba aia care o pupi in cur.
5
6
toate jegurile de pensionari votanti de pui congelat zahar si ulei crapa de invidie .slugilor nepoatele voastre o sug prin europa si sterg alti babalici la cur din cauza votului vostru .sa crapati dracu odata sa avem o tara normala jegurilor
11
8
Labau asta nemtalau, e un slugoi si tarilor si serviciilor straine, ca si parazitii aia din Piata.BABALAUL asta n-are nicio treaba cu Romania si romanii, el cu excursiile pe la Stambul, Miami ori Tenerife. TENERIFEEE!
10
14
Moarte PSD!!! Moarte TSD!!!
17
12
ce zice?asta e dinamovist,caine,cand se plictiseste se linge pe pwla.FELICITARI Presedintelui Romaniei.Nefiind interlop,nu ma deranjeaza ca pe altii ca ramane femeia aia sefa d.n.a.Sa ne pupe-n pwli toti fanii holteanului hotz si tupeist.si cei ai lui motocicleanu,asisderea.
8
14
Felicitari! Insa va plang de mila in legatura cu asa zisul partid PNL! A ramas ca o pata murdara in politica romaneasca! Puneti-va vesta si camasa cu dungulite si renuntati la aceasta gloata de profitori! Felicitari inca o data!
15
8
Dle Presedinte Iohanis
17
14
Ai facut cacatul praf...nici nu ma asteptam la mintea in pula sa faci ceva ptr tara asta.Poti sa ti transmit ca nu ai facut nimic ptr romani si ptr tara asta.De la un dobitoc ca tine nu am nicio asteptare.Sa i sugi chilotii plin dd ciclu ai codrutei.
12
20
Cum am mai spus, Codruta, SRI-ul pot sa faca ce vor muschii lor in tara asta, o tara de securisti, informatori si ofticati, asta suntem. Ce conteaza ca incalci Constitutia, tu ca procuror, ce trebuia sa o aperi, interesele sunt mult mai mari, desi nu stiu ce se mai poate fura din tara asta...Poate doar puterea absoluta...
13
15
Sa ma pis pe Kovesi
15
20
Toader ar trebui sa demisioneze in secunda urmatoare. A fost sageata penalilor si face pe importantul si pretiosul. Un jurist mic, care a urcat in ierarhie numai datorita sprijinului politic. Daca nu era acest sprijin, sigur ramanea consilier juridic pe la vreun CAP!
22
15
Foarte corect!!! Sa moara psd-eii de oftica!!!! Iar prostul de la 19:01 de-si spune avocat mai bine s-ar duce la scoala sa invete sa scrie!!!!
23
13
cum sa o revoce cand la scapat de dosarele care lea avut plus dosarul nevestei ma doare in fund de ce zice presedintele cum il doare si pa el de noi romani lui ii prieste presedintia pentru el este o vesnica vacanta.
15
22
haha ce ofticati sunt jegosii comentaci pesedei .sunteti niste jeguri hotilor .sa va duceti dracului voi postacii bolsevicilor cu tot neamul vostru
26
17
Palmasii nu au treaba cu DNA-ul.
18
9
Buna decide .Sa-i ia la scuturat pe hoti
20
17
Continuati sa faceti spalaturi inghinale sefutzei Loulou.Pregatiti limbutele moi si la treaba.vedeti sa nu va dea ceva in ochi cand o limbuiti apasat
16
20
In sfarsit, un sincer ,bravo, pentru presedintele Romaniei!
25
19
un urmas al zvasticii
17
22
Corect! Felicitari d-le presedinte! Da, justificarea Ministrului Justitiei nu a fost convingatoare pentru a demite procurorul sef al DNA.
33
19

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218