REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Iohannis: Pe 6 decembrie, îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie, în sfârşit, definitivă

Iohannis: Pe 6 decembrie, îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie, în sfârşit, definitivă

Replica API 25 noiembrie 2020 | 00:00 1283

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că, pe 6 decembrie, îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie "definitivă" şi a pledat pentru "un Guvern de dreapta, în jurul PNL", cu o solidă majoritate în Parlament, în vederea îndeplinirii reformelor.

Klaus Iohannis

"Pe 6 decembrie, îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie, în sfârşit, definitivă! Este timpul ca, uniţi, cetăţenii acestei naţiuni şi forţele politice reformatoare, împreună cu mine, să intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare a ţării noastre. Este timpul să construim România normală! Avem proiecte majore de realizat în domenii neglijate de ani şi ani la rând. Sănătatea şi educaţia sunt prioritare, cu atât mai mult cu cât provocările generate de pandemie ne-au arătat cât de grave sunt deficienţele cu care ne confruntăm. Totodată, refacerea legilor Justiţiei pe baze constituţionale şi continuarea accelerată a luptei anticorupţie, eliminarea baronilor din administraţie şi reformarea administraţiei, introducerea votului în două tururi pentru primari şi aplicarea unei agende de dezvoltare verde, sustenabilă, toate acestea trebuie să devină realitate", a declarat preşedintele Iohannis, marţi seara, la Palatul Cotroceni.

El a menţionat că o parte dintre aceste proiecte au fost elaborate deja de Guvernul PNL, dar "niciunul nu a putut avansa în Parlament" din cauza PSD, pe care l-a numit "un obstacol permanent în calea dezvoltării".

Klaus Iohannis a subliniat că prin intermediul unei noi majorităţi "reformatoare" va putea fi pusă în aplicare voinţa românilor, fiind asigurate criteriile de integritate în funcţiile publice.

"Referendumul pentru justiţie şi alegerile prezidenţiale de anul trecut au deschis calea către o Românie Normală. Dar dacă nu facem pasul decisiv acum, la alegerile parlamentare din 6 decembrie, ar fi în zadar tot efortul nostru comun şi toată lupta dusă în aceşti ultimi ani pentru a apăra democraţia. Doar cu un Guvern de dreapta, în jurul PNL, cu o solidă majoritate în Parlament, putem să continuăm schimbările care deja au fost începute în acest an şi să facem marile reforme aşteptate. În 2016, România a intrat într-una dintre cele mai negre perioade ale istoriei sale recente. Consecinţele ar fi fost dramatice pentru viitorul ţării noastre dacă cetăţenii, cele câteva partide democratice şi cu mine nu ne-am fi opus cu toate forţele. Pe 6 decembrie, trebuie să lăsăm în urmă definitiv acest coşmar", a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele a dat asigurări că este "sută la sută implicat" pentru ca proiectul "România Normală" să prindă contur.

"Vă asigur că voi lucra alături de viitorul Guvern, pe care îl văd constituit în jurul PNL, pentru a transforma această viziune în realitate. PNL este partidul care, la finalul anului trecut, a avut curajul să-şi asume o guvernare ştiind că preia un buget secătuit şi o administraţie în care PSD a plasat numeroşi incompetenţi. Chiar şi aşa, odată confruntaţi cu neaşteptata criză sanitară, am găsit, împreună cu PNL, resurse şi soluţii pentru a face faţă cu bine acestei teribile pandemii. Sigur că mai sunt încă foarte multe de îndreptat, sigur că s-au făcut şi erori, ele sunt inevitabile pentru oricine se apucă serios de treabă. Însă ceea ce contează este hotărârea de a reseta din temelii modul greoi de funcţionare a statului", a mai declarat el.

Totodată, Iohannis a adăugat că România are şansa de a fructifica oportunităţile post-pandemie pentru a se relansa economic şi a subliniat importanţa efortului comun, în vederea reformelor.

"Sunt decis să conduc acest amplu proiect de reconstrucţie naţională alături de toţi partenerii care în aceşti ani mi-au dovedit că sunt total dedicaţi aceleiaşi viziuni de dezvoltare ca şi mine şi sunt convins că, peste patru ani de acum înainte, vom vedea noua faţă a României demne, prospere şi democratice", a precizat Klaus Iohannis, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cred ca dupa 6 dec. o sa fii ,,daltonist,,asa o sa fie ,,guvernul meu,,daca asa de bun dascal ai fost ,dupa cum conduci aceasta tara e clar......nu te intereseaza bunastarea populatiei ,unde ai gasit asa ministrii in ,,guvernul meu,,asa premier , mai bun a fost guvernul Dancila decat galbenii tai,Poate IPS Teodosie sa se roage asiduu pentru viitorul galben ,ramane de vazut ,romanul s-a saturat de atata galben ,aceasta culoare a devenit simbol al prostiei in ,,guvernul meu,,
1
0
Tarisoara noastra merita dupa secole cu generatii de sacrificiu asa fiinta in fruntea natiei ? Nici macar nu constientizeaza cat de penibil este. Atitudinea si modul lui de a gandi ma determina sa cred ca viitorul nostru, cel al copiilor nostri, nu va arata bine.
3
0
multa muie domnule johannes
5
0
acuzand una doua psd isi arata incompetenta, sunt precum copii mici cand arunca vina pe altii, in loc sa caute solutii sa se apuce de treaba ei au bugetul pe care il au dc nu construiesc unde sunt banii, ei ce fac apar zilnic si se plang, asta arata incompetenta
5
0
cu mult cacat !!! Mai ales postacilor manipulati si prosti de put !!!
1
7
sper ca poporul sa se trezeasca in ultimul moment, si pnlacii sa iasa iar din ianuarie in piata victoriei cu artistii platiti, cu sefii de banci care anunta taieri de salarii iar pampalaul sa apuce sa-si ia un elicopter ca al lui ceasca!!!
9
1
dar esti prost de bubui unde sunt bani tari care i-ati inprumutat crezi ca lumea e proasta va tacseaza la vot
5
1
klaus iohanis pnl si totul va merge bine si la vara cald!
4
2
Liviuuuu prostuuuu tatal nostruuuu
4
2
Psd-isti, multi da prosti, comentati si la articolul cu Serban Ionescu ca acum un an il pupati in cur iar acum in p..a
3
12
Iesi ma draq de neamt, tara arde si grija ta e psd, maine poimaine moare lumea de foame, dati vina pe psd. Stai de 6 ani acolo si singura realizare sa strigi la lume de psd, sunteti de 1 an la guvernare si e dezastru
17
1
Atentie si la Limanu este un pacalici albanez la butoane! Acest bufon nascut si crescut in stepa mangalistanului, scolit la discotecile tiganesti se crede imparat pe tinutul prosper in curvasarie si mining de fervechi , tinutu supranumit Sudu Costantei , ca si galeria unei echipe de poorbalisti. Asadar papagalul obez de la Sudu Costantei vrea sa fie senator . Amuzanta situatie ! Muie psd pnl in concluzie. Muie la corvetele de costanta
3
2
STRAINE MERGI IN DRUMUL TAU ! DEMIDIA SI GERMANICA !
16
1
Imediat o sa iau in seama ce macane asta.
14
1
DU-TE DRACULUI DE PRESEDINTE DE C---T ALCEVA NU STII ATATA URA SA AI PARTE DE EA ....IN VECI
19
1
Daca nu fuge cu sacii ca la sectorul 1 din Bucuresti nu castiga nimic la cata lume s-a intors contra PNL.
22
2
In prostia lui, a reusit sa convinga multi nehotarati sa voteze contra PNL. Mai are insa sansa ciordelii la numaratoare, via STS.
20
1
Omul acesta nu are limita la nesimtire! Unde este impartialitatea presedintelui? Nici Basescu nu si-a permis asa ceva. Desi PNL egal PDL.
22
1
Psd este vinovat .pnl este fata mare
20
1
Psd e de vina.......
16
1
Adica bau bau mamelucul plmele
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920