REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Iohannis:Persoanele cu probleme penale nu au ce căuta în fruntea statului

Iohannis:Persoanele cu probleme penale nu au ce căuta în fruntea statului

Replica API 23 ianuarie 2018 | 01:42 349

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, întrebat despre posibilitatea ca în viitorul Executiv să facă parte şi persoane cercetate penal, că astfel de persoane nu au ce căuta în fruntea statului.

"Aceste discuţii deocamdată sunt discuţii informale care se poartă, eu cred că voi fi informat şi oficial despre persoanele care vor fi propuse, însă părerea mea despre persoanele care sunt în curs de a fi cercetate penal sau care sunt în curs de a fi judecate penal sau care au condamnări penale, o cunoaşteţi, după părerea mea nu au ce căuta în fruntea statului", a spus şeful statului, după întâlnirea întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.

Întrebat dacă i-a transmis această poziţie şi preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, la consultările de la Cotroceni, el a răspuns că această opinie este foarte bine cunoscută şi că principiul integrităţii ar trebui să se regăsească în Constituţie.

"Această poziţie a mea este foarte bine cunoscută. Din păcate, ea încă nu se regăseşte încă în Constituţie, dar consider că trebuie să facem cu toţii împreună un efort de îmbunătăţire a acestei situaţii. De aceea am propus şi când am fost la CSM că dacă tot ne apucăm să discutăm despre Constituţie şi ce trebuie să facem mai bine acolo, atunci eu consider că principiul integrităţii trebuie să fie înscris chiar în Constituţie", a afirmat Iohannis.

El a punctat că ar colabora "destul de greu" cu un Guvern în care s-ar regăsi miniştri cu probleme penale.

"Deocamdată, pârghiile preşedintelui sunt foarte puţine. În acest demers, de aceea îmi doresc ca principiul integrităţii să fie înscris în Constituţie, ca să nu mai existe această discuţie în altă conjunctură. Sper să trecem cu bine prin această fază", a adăugat şeful statului.

Întrebat dacă intenţionează să vorbească cu premierul desemnat înainte de formarea Executivului, şeful statului a răspuns: "Vom vedea".

"Când am vorbit cu doamna Dăncilă, m-am concentrat pe persoana domniei sale fiindcă despre asta a fost vorba, nu despre Guvern, iar în continuare vom vedea cu ce echipă vine PSD-ul", a mai spus Iohannis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nici macar o secunda sa zica werner"da''si nici NU isi dorea asta.werner a mutat genial,fiind lasat SINGUR de"marea opozitie".ce vroiai,sa arunce tara in haos?sa privim si in perspectiva,acest guvern de banditi si escroci se va auto-distruge.pariem?
2
0
toti penalii ne conduc tara
2
0
Aveti dreptate d-le presedinte ! Persoanele cu probleme penale, nu au ce cauta in guvern, parlament...etc. Nu categoric ! Pai, penalii ne reprezinta, ei decid pentru noi ?!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102