REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Iohannis: Poziţia PSD - incorectă; îi invit să-şi reconsidere punctul de vedere cu privire la participarea la învestirea Guvernului

Iohannis: Poziţia PSD - incorectă; îi invit să-şi reconsidere punctul de vedere cu privire la participarea la învestirea Guvernului

Replica API 21 februarie 2020 | 00:00 397

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a catalogat, joi, drept "incorectă" atitudinea parlamentarilor PSD de a nu participa la plenul reunit al Parlamentului pentru învestirea Guvernului Orban II şi le-a solicitat să-şi reconsidere punctul de vedere, scrie Agerpres.

"Nu ştiu dacă va fi afectat calendarul pentru anticipate. Am spus din capul locului că depinde de toţi actorii şi vom vedea, însă daţi-mi voie să comentez un pic atitudinea PSD, care este cel puţin ciudată, după ce PSD a depus moţiune de cenzură, a căzut Guvernul, acum ei spun că nu este vina lor. Nu, este evident PSD, care a depus moţiune, care a reuşit să doboare Guvernul şi acum, când trebuie să se voteze o nouă propunere, dumnealor sunt ocupaţi cu treburi. Mi se pare o poziţie principial incorectă şi profit şi de această ocazie să-i invit să-şi reconsidere punctul de vedere. Parlamentul României este organul suprem care reprezintă voinţa poporului şi acolo se lucrează prin prezenţă, nu prin absenţă", a spus şeful statului înainte de participarea la reuniunea extraordinară a Consiliului European, în care se discută cadrul financiar multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că parlamentarii social-democraţi nu vor participa pe 24 februarie la şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care urmează să fie învestit Guvernul Orban II.

Prim-ministrul desemnat, Ludovic Orban, a spus că, în cazul în care nu va exista cvorum, responsabilitatea aparţine PSD, care "boicotează o procedură constituţională".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vorbesti in calitate de mare tantalau adica mare prost,sau de mare tradator,te-ai dus la jidani si ai recunoscut ca romanica a participat la holocaust,drepta pentru care platim despagubiri de razboi jidaniei,ne-au ciordit inclusiv apa pura din subteranul dobrogei,apa ferita de poluare si rahati din aval,huo tradatorilor
0
0
cine esti dta sa spui ce-i corect si ce nu dupa ce in 5 ani ai incalcat constitutia de n ori a fost corect
0
0
Incorect ai fost tu sasule atunci cand te-ai sters la cur cu Constitutia, ai furat si ai distrus totul in tara asta iar acum incerci ca instaurezi dictatura. Dumnezeu nu doarme cu plapuma pe ochi si va veni ziua cand vei da socoteala pentru tot ce ai facut. A mai fost unul care a fost judecat in ziua de craciun. sa dea dumnezeu sa il urmezi.
4
0
ia mai du-te mai nea ca debandada porneste de la tine cu GUVERNUL TAU
7
1
Io zic sa o dai pe duoamna Carmen la o parte din pat ca sa-i faci, linistit, o felatie "duomnului presedinte". Ca prea pari sa ai in creier ce scoate el pe pula. Daca imbecilul asta a considerat ca Orban are majoritate, sa faca bine sa o probeze si, mai ales, sa o dovedeasca, ca asa cere Constitutia: premier de la majoritate.
9
2
Aveti dreptate d-le presedinte, mare DREPTATE ! E greu cu ciumatii, e foarte greu... sunt multi, multi rau... si nu fact nimic, nu. Doar risipa si CIRC, mare circ, pe banii nostri, din pacate. Au distrus democratia, au dezamagit.
1
12
Si ce ar fi prima oara cand procedurile constitutionale nu sunt respectate. Presedintii au fost primii, Iliescu, Constantinescu, Base Petrov si Iohanis au dat tonul si acum avem o intreaga debandada.
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920