REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Iohannis: PSD şi ALDE continuă să se îndepărteze de interesele cetăţenilor

Iohannis: PSD şi ALDE continuă să se îndepărteze de interesele cetăţenilor

Replica API 23 iulie 2019 | 00:00 120

Klaus Iohannis

Singurele partide care au decis să nu semneze Acordul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României sunt PSD şi ALDE, care continuă să se îndepărteze de interesele cetăţenilor, a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis, care precizează că, prin pasivitatea ei, majoritatea PSD-ALDE se poziţionează împotriva voinţei românilor.

"În data de 26 mai, românii au votat pentru respectarea valorilor europene. Într-o democraţie consolidată, politicienii responsabili sunt cei care ascultă vocea cetăţenilor şi acţionează în consecinţă. Acordul politic pe care l-am propus tuturor partidelor politice imediat după scrutinul din 26 mai răspunde aspiraţiilor cetăţenilor români: stat de drept, justiţie independentă, legiferare transparentă şi responsabilă, continuarea luptei anticorupţie şi integritate în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice. După consultările din luna iunie, am lansat tuturor partidelor politice invitaţia de a fi parte a acestui proiect pentru români. Singurele partide care au decis să nu semneze acest acord sunt PSD şi ALDE, care continuă să se îndepărteze de interesele cetăţenilor. Prin pasivitatea ei, majoritatea PSD-ALDE se poziţionează împotriva voinţei românilor. Când cetăţenii şi-au exprimat voinţa suverană într-un anumit sens, consecinţa imediată pentru politicianul care trebuie să ia decizii este că trebuie să acţioneze în acord cu această voinţă", a spus Iohannis.

El a subliniat că "românii aşteaptă cât mai repede ca voinţa pe care au exprimat-o la referendumul din 26 mai să fie transpusă în măsuri concrete".

"E nevoie ca răul produs în ultimii doi ani să fie reparat", a afirmat Iohannis.

Potrivit acestuia, "drumul pentru implementarea obiectivelor pactului nu este unul uşor şi se află abia la început".

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi liderul grupului minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, au semnat marţi Acordul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Inainte de 90 am meditat 7 ani. Am reusit sa maninc ceva si am reusit sa cumpar un frigider si un TV Sport.Atit.El are 6 case.Eu reuseam cu greu sa-mi achit apartamentul i 93.Comparati prestatia de profesor cu prestatia unui prof la Mircea. Imposibil.Si acest golan ne conduce. Hot. Malac germanofil, impanat cu hotii dimbovitene.Si acceptate de sponsorii cei mari.Cit mai alegem doar pe o ideie impusa de facebuc, de hastagisti si nu pe ce avem sau putem avea in buzunar.Buzunarul este cel care da directia dreapta, stinga nu TV, nu facebuc.Si oameni integri macar la nivel de presedinte.Nu slugi.
3
1
Inclusiv de ale noastre ale mebruilor de partid!
0
0
O fi asa cum spune, dar nici cap sec asta nu a adus vreun proiect pentru dezvoltarea Romaniei. S-a remarcat doar cand nu voia sa aprobe bugetul Romaniei doar pentru ca nu-i convenea banii primiti de serviciile secrete si atat. Cap de tabla, gol pe dinauntru, o marioneta a Germaniei si atat nimic mai mult.
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614