REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Iohannis: Resping orice demers de numire în funcţii publice a persoanelor fără experienţă în domeniul în care sunt propuse

Iohannis: Resping orice demers de numire în funcţii publice a persoanelor fără experienţă în domeniul în care sunt propuse

Replica API 28 noiembrie 2020 | 00:08 1941

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că a discutat cu premierul Ludovic Orban în urma cazului de la Mureş, semnalat de presă, şi i-a cerut accelerarea procesului de audit în sfera administraţiei publice.

Klaus Iohannis

"Resping categoric orice demers de numire în funcţii publice a unor persoane care nu întrunesc condiţiile cerute de lege şi nu au experienţă în domeniul în care sunt propuse. Este inacceptabil, mai ales în perioada atât de complicată pe care o traversăm acum, provocată de pandemia de COVID-19, ca în poziţii importante în structurile centrale sau locale ale administraţiei să fie promovaţi oameni mediocri, fără experienţă, impostori sau alte persoane care nu deţin calităţile şi calificările necesare. (...) În urma cazului de la Mureş, semnalat de mass-media, am avut o discuţie cu prim-ministrul Ludovic Orban despre necesitatea accelerării procesului de audit în sfera administraţiei publice, ca demers absolut obligatoriu pentru reconstrucţia României pe baze şi valori solide. În acelaşi timp, i-am cerut premierului ca măsurile care se impun în urma acestui proces de audit să fie luate exclusiv pe criterii care ţin de competenţă şi respectarea legii", precizează şeful statului, într-o declaraţie de presă cu privire la numirile în funcţii publice, scrie Agerpres.

Potrivit preşedintelui Iohannis, "considerarea recompensei politice drept unic principiu de funcţionare a statului este apanajul unei mentalităţi învechite şi reprezintă totodată un afront adus cetăţenilor şi o frână în dezvoltarea oricărei societăţi democratice".

"Sistemul bugetar nu mai poate fi cadrul în care îşi găseşte facil locul o clientelă politică incompetentă. Toate partidele trebuie să înţeleagă faptul că statul, prin tot ceea ce întreprinde, se află în slujba cetăţeanului. Aceasta este viziunea mea pentru România Normală, proiectul pe care mi l-am asumat şi pentru care românii mi-au acordat susţinerea lor. Este imperativ ca funcţia publică să îşi recapete credibilitatea şi demnitatea, iar acest lucru a început să se întâmple deja, pentru că în administraţie sunt promovaţi şi foarte mulţi profesionişti, oameni integri şi dedicaţi. La fel de adevărat este că încă mai există la nivel naţional excepţii, numiri controversate care aruncă o umbră, adesea nemeritată, asupra modului în care diversele instituţii îşi îndeplinesc misiunea publică", afirmă şeful statului.

El subliniază că nu există nicio justificare pentru promovarea unor persoane care nu deţin competenţele necesare.

"Politicile guvernamentale sunt puse în practică de către autorităţi şi instituţii locale, conduse de persoane care aplică, îşi asumă şi răspund, inclusiv în faţa legii, pentru aceste decizii. Nu există însă niciun fel de justificare pentru promovarea unor persoane care nu deţin competenţele necesare. Cei care nu pot sau nu vor să îşi îndeplinească atribuţiile nu au ce să mai caute în sistemul de stat", subliniază Klaus Iohannis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cea mai incompetenta in guvern este este raluca turcan din trei vorbe spune o prostie pa asta nu o vezi .
4
4
Taco dracu!!! Orban la ce se pricepe?
2
5
Pai cam asta e si la PMC Constanta. TENEA unde sa te mai ascunda fostii? Actualii te-au trimis in gura lupului, poate asa mai scapi. fugi ca te colinda DNA! Tu i-ai aratat lui Dragnea ce poti, acum fugi, inventeaz vreo gripa porcina, Covid, ceva....
3
0
si multa muie cu cacat postacilor pesedei !!!
3
7
ce inceput bai tu ai vazut ce au facut la apele romane in tg mures sau sibiu, fereasca sa faca asa ceva si la port, oi avea tu ambitii personale dar PNLstii sunt mai penibili dacat psd-istii!!!
5
3
Hai sictir! Dute dracu klaus cu toata sleacta ta de nenorociti.
8
3
E un inceput..continuati si cu celelalte institutii..inclusiv din Portul Constanta...Arsvom si altele..e momentul sa lasam profesionistii sa isi faca treaba iar clientii politici sa isi vada de afacerile personale..pot sponsoriza partidele de acolo..banul public trebuie investit pentru oameni, nu pentru buzunarele proprii
7
0
psd e de cacao, o sa votez cu ei ca am inteles ca te seaca rau ba boule
12
5
Iar si au batut joc consilierii de asta.
12
4
muie penele si kkati-lor care ii sustin
11
7
Sunt klaus si sunt multumit de spalaturile tale la pula mea si a penelistilor.Nu uita sa ai limba ascutita dejectie umana
11
5
Sa o compari de Veorica cu presedintele Romaniei e ca si cum......
7
13
Tu esti cel mai incompetent in functie! Rusine, daca toti sunteti la fel, de ce sa nu aleg psd???? Ca ei niciodsta nu au taiat salarii si pensii si alocatii!
23
5

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369